Vinyl

Kies je voor vinyl, dan kies je voor een zachte vloer die warm en comfortabel aanvoelt aan je voeten. Vinylvloeren worden door verschillende merken geproduceerd, onder andere door Forbo en Interfloor. Wat is vinyl? Een sterke en geluiddempende kunststofvloer, in verschillende kleuren verkrijgbaar en met diverse ontwerpen zoals een hout-, beton- en steenlook.

Is het vinyl of Novilon?

Forbo brengt vinyl onder de merknaam Novilon. Naast Forbo vind je bij ons ook prachtige vinylvloeren van Interfloor. Vinylvloeren hebben talloze voordelen te bieden:

  • Geluiddempend;
  • Duurzaam door de lange levensduur;
  • Waterbestendig;
  • 100% antistatisch;
  • Ze bieden comfort en zijn geschikt voor vloerverwarming.
Is vinyl PVC?

Nee, daar kunnen we kort over zijn, vinyl is geen PVC. Een PVC-vloer is harder, terwijl vinyl juist zachter aanvoelt. Dat komt door de opbouw van de verschillende lagen. Vinyl is nog flexibeler dan PVC. Als je op zoek bent naar een vloer die goed bestand is tegen krassen, dan is PVC waarschijnlijk een betere keuze. Maar als je op zoek bent naar een vloer die heerlijk zacht aanvoelt onder je voeten, dan is vinyl een goede optie.

Ben je benieuwd naar de verschillende vinylvloeren en wil je deze graag zelf zien? Dat kan! Naast advies en inspiratie in onze winkel, komen we thuis bij jou inmeten en de vloer leggen. Kom eens langs in onze winkel en ontdek ons assortiment aan prachtige vinylvloeren! Ben je benieuwd naar de prijzen? Vraag dan gerust een offerte aan.

Kan vinyl met vloerverwarming?

Ja, vinylvloeren kunnen op vloerverwarming gelegd worden. Wel is het belangrijk dat de vloer verlijmd wordt, maar geen zorgen, onze experts bij Aanhuis.be voeren dit vakkundig voor je uit. Bovendien zijn vinylvloeren Ftalaatvrij, iets dat voor veel mensen tegenwoordig erg belangrijk is. Ze zijn vekrijgbaar in zowel 2 meter en 4 meter breedte.

Vinyl-collectie

Ontdek onze prachtige vinyl-collectie met vloeren die een echte wow-factor hebben! Je kunt kiezen uit maar liefst 16 verschillende kleuren, en deze vloeren zijn ook nog eens gemakkelijk te onderhouden. Onze interieurstylist helpt je graag bij de keuze van een prachtige vinylvloer voor jouw interieur.

Vragen? Dat begrijpen we helemaal. Plan een afspraak in en wij beantwoorden al jouw interieurvragen!

Zelf een vinylvloer leggen?

We raden je aan om dit door vakmensen te laten uitvoeren. Het leggen van een vinylvloer vereist namelijk een grondige voorbereiding, voornamelijk het egaliseren van de ondergrond. Bij een vinylvloer is egalisatie van groot belang, aangezien een volledig vlakke ondervloer het mooiste einresultaat geeft. En natuurlijk zijn plinten essentieel om de vloer helemaal af te maken. Bij Aanhuis.be kun je vanzelfsprekend rekenen op deze professionele service.

Kies je de stoere betonlook vinylvloer? Wil je liever vinyltegels? Of spreekt de natuurlijke uitstraling van een houtlook je meer aan? Welke keuze je ook maakt, met onze prachtige vinylvloeren maak je de juiste keuze. Wil je weten wat de prijs is van jouw vinylvloer?

Laat je inspireren!
Lees onze blogs

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen