Laminaat

Laminaatvloeren zijn klikvloeren. Je legt ze makkelijk en kan ze meenemen naar een volgend huis. De planken bestaan uit meerdere lagen van verschillende diktes die op elkaar zijn gelijmd. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende varianten, kleuren en ontwerpen. Denk aan laminaatplanken met een hout- of steenlook of zelfs in tegels. Zoveel soorten dat er altijd wel eentje in jouw interieur past!

Welke laminaatvloer is jouw favoriet?

De uitstraling van je vloer bepaalt deels de sfeer in je huis. Ga je voor de Scandinavische look van onbehandeld hout voor een frisse en lichte woonkamer? Een moderne en strakke grijze tegelvloer of de klassieke donkere houten vloer? Voor elke stijl is er een bijpassende laminaatvloer.

Wat zijn de voordelen van laminaat?

Het is niet voor niets dat het al jaren één van de meest gelegde vloeren is. Laminaat is:

 • eenvoudig te plaatsen;
 • gemakkelijk in onderhoud;
 • gaat jarenlang mee.

Wij werken alleen met hoogwaardige merken zoals Berry Alloc en laminaatvloeren uit onze eigen Aanhuis-collectie. Hierdoor ben je verzekerd van de beste kwaliteit die voldoet aan strenge Europese normen en op een duurzame manier is ontwikkeld en geproduceerd. Ben je benieuwd naar de prijzen? Vraag gerust een offerte aan.

Hoe wordt laminaat gemaakt?

Een plank of een tegel bestaat uit meerdere lagen. De opbouw is als volgt:

 • toplaag
 • decorlaag
 • onderlaag

Elke laag heeft zijn eigen functie. De toplaag, ook wel slijtlaag genoemd, biedt bescherming tegen vlekken en krassen. De decorlaag zorgt voor het patroon en de kleur. Vaak is dit een houtlook print, hoewel laminaat ook verkrijgbaar is in steenlook en tegels. Met geavanceerde druktechnieken worden de ontwerpen zo realistisch mogelijk gemaakt.

Een houten laminaatvloer lijkt hierdoor net echt en geeft je kamer die prachtige uitstraling. Wist je al dat laminaat in visgraat ook mogelijk is? De onderste laag zorgt voor de stabiliteit van de plank, vaak is dit een kunststof onderlaag van melamine. Wanneer je jouw laminaatvloer hebt gekozen kan het echte werk beginnen. Wat moet je weten over het leggen van laminaat?

Leggen van laminaat

Onze ervaren vakmensen zijn echte experts in het leggen van laminaatvloer. Samen met de voorbereiding zoals het egaliseren of het aanbrengen van een ondervloer en de afwerking met plinten, creëren ze een vloer die jouw dromen waarmaakt! Een volledig vlakke ondervloer zorgt voor het mooiste eindresultaat. Sommige vloeren moeten acclimatiseren, zodat ze niet gaan uitzetten door temperatuurverschillen. De vloerleggers zijn zich hier terdege van bewust en houden hier uiteraard rekening mee.

Het leggen van de vloer is een vak apart, zeker in vochtige ruimtes zoals badkamers of keukens. Bovendien is iedere laminaatvloer anders. Heb je vragen over onze legservice van de vloeren? Kom naar onze winkel en laat je adviseren & inspireren.

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Jazeker! Behalve dat clickvinyl heel sterk, krasbestendig en niet vlekgevoelig is, is het ook nog eens waterbestendig! Pvc vloeren lenen zich uitstekend voor vochtige ruimten als een keuken of badkamer. Clickvinyl/pvc vloeren van COREtec zijn zelfs 100% watervast! Vraag deskundig advies in onze winkel.

Is clickvinyl/pvc geschikt voor de badkamer en de keuken?

Behalve dat clickvinyl/pvc heel sterk, krasbestendig en niet vlekgevoelig is, is het ook erg waterbestendig. En daarmee uitermate geschikt voor vochtige ruimten als een keuken of een badkamer. Rondom een wasbak of vaatwasser waar ‘spatwater’ aanwezig is of waar weleens iets valt, is clickvinyl heel geschikt. We merken graag op dat clickvinyl zich het best in de badkamer onderhoud wanneer er een douchebak aanwezig is. Wij raden niet aan om clickvinyl/pvc in de douchehoek te leggen.Zeker, dat kan! Doe het niet te vaak, 2 keer per maand is voldoende. Zorg er wel voor dat je de vloer niet te vochtig maakt en dat hij goed kan drogen. Gebruik ook een klein beetje zeep (25 ml) op een grote emmer koud water ( 5 liter). Warm water verdampt sneller, zodat de zeepresten achter blijven en je vloer gaat plakken en strepen achter kan laten.

Onze vakmensen zijn zo opgeleid dat ze alle vloeren voor je kunnen leggen. Wil jij een mooie eiken vloer in je woning? Schakel dan zeker Aanhuis.be in. We helpen je graag verder!

Zeker! Onze vakmensen leggen de vloer die jij bij ons in de winkel hebt uitgekozen. Zo ook een laminaatvloer.

Clickvinyl heeft de eigenschap dun te zijn. Maar wat zegt dat over de kwaliteit? En hoe dik moet jouw clickvinyl/pvc-vloer dan eigenlijk zijn? Al onze merken pvc-vloeren hebben een slijtlaag. De slijtlaag zorgt voor de krasbestendigheid en ook voor een lange levensduur van de vloer. Voor beiden geldt dat het wel afhankelijk is van de mate van het gebruik en het onderhoud. Het komt er op neer dat hoe dikker de slijtlaag, hoe minder snel krassen in jouw vloer.

Alle clickvinyl/pvc-vloeren hebben dus een slijtlaag. Heel fijn! Mocht je clickvinyl/pvc in jouw huis overwegen dan heb je aan 0,25mm voldoende. Wil je clickvinyl voor zwaar en/of projectmatig gebruik dan kom je gauw op een dikte van; 0,55mm tot 0,70mm voor zwaar huishoudelijk gebruik tot zwaar projectmatig en industrieel gebruik zoals in een winkel of in een fabriek.HPL betekent High Pressure Laminate. Vaak noemen we deze vloer ook wel een laminaatvloer voorzien van een UV beschermende en gekleurde toplaag. Een HPL vloer is geschikt voor vochtige ruimtes, zoals badkamers en keukens.

Het materiaal waarvan clickvinyl/pvc vloeren en laminaat vloeren gemaakt worden is verschillend. Daar zie je aan de bovenkant niets van. Beide vloersoorten zien eruit als bijvoorbeeld een echt eikenhouten vloer. Het verschil zit wel in de eigenschappen van de vloer, bij de productie van laminaat worden verschillende lagen, waaronder hout, op elkaar geperst. Hierdoor is laminaat dikker dan vinyl.

Omdat hout een van de bestanddelen van laminaat is kan je deze vloersoort beter niet kiezen voor bijvoorbeeld een badkamer. Een clickvinyl/pvc-vloer is bestand tegen water en daarmee prima geschikt voor vochtige ruimtes.

Bij vinyl klikvloeren en laminaat vloeren die op een ondervloer gelegd worden hoor je wel wat woongeluiden.


Na het uitzoeken bestellen we je clickvinyl/pvc vloer en komen we deze desgewenst leggen, inclusief het egaliseren en de afwerking. Onze stoffeerders zorgen er voor dat het leggen van de ondervloer en het egaliseren perfect worden uitgevoerd. Hierdoor kan de vloer strak worden gelegd en kun jij optimaal genieten van een mooie vloer die op de juiste manier is gelegd. Zeker zijn van een goed resultaat? Dan kun je je clickvinyl/pvc vloer dus het beste laten leggen.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Hoogwaardige laminaatvloeren & service

Bij Aanhuis.be vind je niet alleen de mooiste laminaatvloeren, wij bieden ook de service die je mag verwachten van een goede woninginrichter:

 • Advies bij je thuis of in onze winkel;
 • Ruime keuze uit prachtige dessins;
 • Natuurlijke kleuren;
 • Onze interieurstylist geeft je inspiratie;
 • Je kiest de vloer op basis van jouw woonstijl;
 • De laminaatvloer past bij jouw gezinssituatie.

Advies en kennis zijn heel belangrijk om uiteindelijk de laminaatvloer te kiezen die het beste bij je past. Daarna bestellen we je vloer en komen we deze desgewenst leggen, inclusief het egaliseren en de afwerking.

Aanhuis.be zorgt ervoor dat jij de perfecte laminaatvloer hebt liggen in je huis, zodat je jarenlang kunt genieten. Toch liever starten met de stalen laminaatvloer in de winkel? Maak dan meteen een afspraak!

Maak een afspraak