Plisségordijnen

Plissés zijn gemaakt van een gevouwen stof die bij het bedienen in elkaar wordt gevoegd of juist wordt uitgetrokken. Ze zijn naast deze handige functionaliteit decoratief en geschikt voor verschillende raamvormen. Verkrijgbaar in vele kleuren, speciaal voor jou op maat gemaakt!

Welke plissés passen bij jouw ramen?

Voordat je voor plisségordijnen kiest, is het praktisch om je af te vragen of je voor plissés of voor duettes moet kiezen. Duettes lijken erg op plisségordijnen, dus het verschil tussen die twee is vaak niet meteen duidelijk. Plissés bestaan uit één laag stof, terwijl duettes uit twee lagen stof bestaan. Duettes hebben een holle ruimte, namelijk de honingraatstructuur.

Wat is een plisségordijn?

Een plissé bestaat uit een decoratieve enkele gevouwen stof die je als een harmonica uit elkaar kunt trekken. Plissés zijn sinds decennia één van de meest populaire soorten raamdecoratie. Want ze zien er niet alleen mooi uit, plisségordijnen bieden ook veel voordelen.

Plisségordijnen op maat

Plissés bij Aanhuis.be zijn volledig op maat gemaakt. Wij komen bij jou thuis om de maten op te meten en ze ook op te hangen wanneer je dat graag wilt. Aanhuis.be heeft plissés van o.a. de merken Luxaflex®, Inside Blinds, BeCe en onze Aanhuis-collectie.

Wat zijn de voordelen van plissés?

Een plisségordijn is niet alleen functioneel en duurzaam, je kan ook uit verschillende opties kiezen. Op deze manier zijn er altijd plissés die perfect bij jouw woonstijl passen. Hier zie je alle voordelen van plisségordijnen op een rijtje:

Of je nu een licht doorlatende stof of juist verduisterende plissés wilt, hangt in de eerste instantie af of je raamdecoratie voor je woonkamer of slaapkamer wenst. Daarnaast heeft verduisterende raamdecoratie ook een isolerend effect; nog een voordeel!

Plissés elektrisch bedienen

Naast een enorme keuze uit verschillende kleuren, ontwerpen en afmetingen kan je er zelfs voor kiezen om jouw plissés op afstand te bedienen; met de Luxaflex® PowerView® Automation. Via een app op je smartphone of tablet kan je jouw raamdecoratie bedienen en blijf je gewoon lekker in de zetel zitten.

Kies de mooiste plooi

Plissés zijn verkrijgbaar in verschillende plooibreedtes: van een fijne subtiele plooi (20 mm) tot een stoere brede plooi (32 mm). Graag helpen wij jou bij het kiezen van je ideale plisségordijnen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw ramen? Maak dan een afspraak voor een oriënterend adviesgesprek. Of kom gewoon naar de winkel bij jou in de buurt.

Wil je geen gaten in je kozijn?

Plissés zijn ook geschikt voor draaikiepramen. Daarnaast zijn er plisségordijnen die je op het kozijn kan plaatsen zonder te boren, dankzij een magnetisch frame. Zo blijft je kozijn onaangetast. Je kan het systeem zelfs makkelijk verwijderen wanneer je de ramen wilt wassen, hoe handig is dat?! Wil je de functies van plissés zien en testen? Kom dan eens langs bij de dichtstbijzijnde winkel.

Laat je inspireren!
Alle blog artikelen

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

De bediening van paneelgordijnen kan handmatig met een koord of een trekstang. Dit is nagenoeg geruisloos.

Door de honingraatstructuur van de duettes® samen met de dubbele stoflaag, zijn ze isolerend. De lucht blijft tussen de dubbele stoflaag. Ideaal in de winter, dan blijft het lekker warm in huis. In de zomer blijft het juist koeler.

Plisségordijnen bieden je privacy en controle over de lichtinval. Daardoor kunnen mensen niet naar binnen gluren terwijl ze tegelijkertijd de mogelijkheid bieden om de hoeveelheid natuurlijk licht in de kamer aan te passen. Zo kun je genieten van een privéruimte zonder concessies te doen aan de gewenste hoeveelheid licht! Daarnaast zijn plisségordijnen ook nog eens energie-efficiënt doordat ze fungeren als extra isolatielaag.


Welke vorm raam je ook hebt, plissés zijn de geschikte raamdecoratie voor ieder draaikiepraam. Naast dat een plissé functioneel en duurzaam is, zijn plissés erg decoratief. duettes of plissés met een magneetsysteem zijn ideaal voor een draaikiepraam. Omdat het raam op twee manieren kan worden geopend, mag de raamdecoratie niet in de weg hangen.

Bekijk alle veelgestelde vragen