Shutters

Met shutters tover je iedere ruimte in huis om tot een luxe en bijzonder sfeervolle plek. Een paneel bestaat uit een frame en kantelbare lamellen. De lamellen kan je of met een kantelstok bewegen of via een verborgen bediening. Zo bepaal je altijd de ideale lichtinval in je kamer! De lamellen zijn voorzien van een luxe afwerking en gaan ontzettend lang mee!

Houten shutters

Natuurlijke houten shutters, de stijlvolle zonwering

Shutters zijn verkrijgbaar voor daadwerkelijk elk huis! De lamellen zijn leverbaar in verschillende kleuren, breedtes en materialen. Ga je voor smalle lamellen voor een verfijnde uitstraling? Of kies je toch voor brede lamellen, zodat je zelf kan bepalen hoeveel licht jij in de kamer wilt? Met shutters op maat is alles mogelijk. Al gedacht aan houten shutters en dan specifiek van eikenhout?

Shutters zijn verkrijgbaar in 6 verschillende opties:
  • Standaard shutters met een pen-en-gatverbinding;
  • Shutters met vouwrailsysteem;
  • Shutters met schuifrailsysteem;
  • Shutters geschikt voor dakramen en draaikiepramen;
  • Shutters op maat voor ramen met afwijkende vormen.

Als je voor shutters kiest, kies je echt voor zonwering met luxe. De lamellen die in deuren, of als schuif- of vouwrail voor je ramen hangen, stralen klasse uit.

Kom langs en bekijk alles
Maak een afspraak

Shutters voor ramen van modern tot jaren 30

Het assortiment aan shutters maakt het mogelijk om jouw te voorzien van shutters die bij jouw woning past. Zo heb je bij ramen van moderne huizen shutters met een egale afwerking en hebben klassiek jaren '30 huizen houten shutters met een sierlijn aan de zijkant. Dit zorgt voor een speelse, romantische uitstraling, die perfect bij Klassiek Elegant of New Chic past! Shutters geven jouw woonkamer een luxe uitstraling. Voor de strakke en moderne uitstraling zijn er verschillende alternatieven, bijvoorbeeld onze jaloezieën of rolgordijnen.

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

De bediening van paneelgordijnen kan handmatig met een koord of een trekstang. Dit is nagenoeg geruisloos.

Door de honingraatstructuur van de duettes® samen met de dubbele stoflaag, zijn ze isolerend. De lucht blijft tussen de dubbele stoflaag. Ideaal in de winter, dan blijft het lekker warm in huis. In de zomer blijft het juist koeler.

Welke vorm raam je ook hebt, plissés zijn de geschikte raamdecoratie voor ieder draaikiepraam. Naast dat een plissé functioneel en duurzaam is, zijn plissés erg decoratief. duettes of plissés met een magneetsysteem zijn ideaal voor een draaikiepraam. Omdat het raam op twee manieren kan worden geopend, mag de raamdecoratie niet in de weg hangen.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Shuttersystemen en verschillende ramen

Vouwrailsysteem

Shutters met een vouwrailsysteem zijn goed te plaatsen voor grote raampartijen en openslaande deuren. De shutters zijn dan handmatig naar één kant te verschuiven. Door eventueel te kiezen voor het free-fold systeem kun je zelf beslissen naar welke kant je de shutters verschuift.

Draaikiepramen

In veel (nieuwbouw) huizen worden tegenwoordig draaikiepramen toegepast. Ideaal om te luchten en makkelijk om ramen van binnenuit te kunnen kuisen, maar niet altijd even handig in de keuze voor raamdecoratie.

Blend® shutters voor draaikiepramen worden op het kozijn gemonteerd en zijn voorzien van een driezijdig profiel. De bevestiging in de klink wordt verlengd en geplaatst op de shutter, waardoor de shutter meebeweegt met het raam. Geïntegreerde magneten zorgen ervoor dat de shutter stevig hangt. Zo kun je dus het raam laten kiepen, zonder dat je je raamdecoratie daarbij hoeft te verwijderen.

Dakraam

Dakraam-shutters kunnen perfect op ieder type dakraam geplaatst worden en zijn voorzien van een zogenaamde jachtsluiting. Bij een jachtsluiting zijn de shutters voorzien van een drukknop, waarmee je de shutters kan vergrendelen en ontgrendelen. Dit zorgt ervoor dat de panelen niet ongewenst openklappen.

Schuifrailsysteem

Zoek jij shutters voor jouw grote raampartij, schuifdeur of openslaande deuren? Dan zijn de Blend® shutters met schuifrailsysteem ideaal. De shutters met schuifrail bestaan uit losse panelen. De panelen van de shutters kan je achter elkaar verschuiven, waardoor het ene paneel achter het andere paneel verdwijnt.


Bekijk alle raamdecoratie

De extra's van shutters

Eigenlijk zijn deze extra's niet speciaal extra, maar ze zijn wel zeer handig. Zoals onze geïntegreerde magneten; hierdoor sluiten de shutters eenvoudig en mooi tegen het kozijn.

Meer voordelen van shutters:
  • De aanslag maakt dat shutters zo min mogelijk licht doorlaten;
  • De rabbet zijstaal zorgt ook voor meer lichtdichtheid bij aansluitende luiken;
  • Dichte pen-en-gatverbinding met groeven zorgen voor een sterke houtverbinding.

Met shutters kan je niet alleen de lichtinval en de privacy in je woonkamer bepalen. Shutters zijn op maat en in verschillende kleuren leverbaar, passend bij de stijl van je huis. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor shutters bij jou thuis? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Duurzame shutters

Nog een belangrijk punt om te delen: shutters worden duurzaam geproduceerd. Ze zijn FSC-gecertificeerd waardoor je heel bewust een ecologisch verantwoorde keuze kan maken wanneer het om de binnenzonwering bij jou in huis gaat. Ben je overtuigd van je keuze? En wil je graag inspiratie opdoen over shutters en het interieur? Wij hebben een aantal woonstijlen waarbij shutters een duidelijke rol spelen wat betreft de karakteristieke sfeer in huis.