Multishades

Een multishade rolgordijn bestaat uit twee lagen stof achter elkaar; deze bestaan uit transparante en niet transparante stroken. Door deze stroken meer of minder te laten overlappen, bepaal je zelf de lichtinval. Multishades zijn verkrijgbaar in verschillende strookbreedtes en in talloze stoffen en kleuren. Voor ieder interieur is er dus een geschikte multishade rolgordijn verkrijgbaar. Speciaal voor jouw specifieke raam op maat gemaakt.

Wat zijn duo-rolgordijnen?

Multishades, ook wel een duo-rolgordijn genoemd, is in principe een rolgordijn met twee verschillende lagen stof.

Hoe werken multishades?

Het principe is makkelijk. Bij duo-rolgordijnen wisselen twee verschillende stroken gordijnstof elkaar af. De horizontale stroken zijn om de beurt transparant en verduisterend. Wanneer je via het koord de stroken gordijnstof langs elkaar heen laat schuiven overlappen doorzichtige en niet transparante stroken meer of minder met elkaar. Zo bepaal je zelf de lichtinval en je mate van privacy.

De combinatie van transparant gaas met inkijkwerende stroken is uniek, dit kan alleen met multishades. Benieuwd hoe het werkt? Kom verschillende multishades bekijken en beleven in onze winkel!

Multishades rolgordijnen kleuren en ontwerpen

Multishades zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, kleurgradaties en mate van transparantie. De gordijnstoffen zijn er niet alleen in effen kleuren. Kies uit mooie structuren, moderne metallic ontwerpen of 3D-vormen voor de verduisterende stroken. Dit zijn maar enkele voorbeelden. Bij Aanhuis.be vind je een breed aanbod van prachtige stoffen passend bij jouw woonstijl.

Duo-rolgordijnen op maat

Passend bij de afmetingen van jouw raam of deur maken wij multishades op maat. Laat het inmeten en monteren over aan onze vakmensen. Jij kiest de kleur duo-rolgordijn. En zelfs de cassette waaruit de multishade rolt is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Wij verkopen onder andere merken zoals Luxaflex®.

Op zoek naar de juiste combinatie? Onze adviseur helpt je graag bij het samenstellen van de mooiste multishades.

Verduisterende duo-rolgordijnen

Laat je alle ondoorzichtige horizontale stroken overlappen, dan is je multishade rolgordijn verduisterend, want de transparante stroken zijn afgedekt. Je hebt keuze uit verschillende strookbreedtes. Het verduisterende duo-rolgordijn is ideaal voor je slaapkamer. De ondoorzichtige stroken zitten strak tegen elkaar aan, voor maximale verduistering.

Elektrisch bedienbare multishades

Multishades bedien je gemakkelijk met een touwtje. Maar misschien denk je 'bij zo'n strakke raamdecoratie hoort ook een functionele bediening'. Kies voor slimme duo-rolgordijnen, met elektrische bediening via je smartphone, laptop of afstandsbediening. Zo heb je de lichtinval altijd onder controle, waar je ook bent.

Dit is ook nog eens een duurzame oplossing, omdat je in de zomer de hitte buiten houdt en in de winter ervoor zorgt dat je minder warmte via de ramen verliest. Onze adviseurs vertellen je graag meer over slimme duo-rolgordijnen en Smart Home-oplossingen!

Laat je inspireren!
Alle blog artikelen

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Luxaflex® raamdecoratie biedt uitstekende lichtregulering, privacybescherming en isolatie-eigenschappen. Daarnaast staat Luxaflex® bekend om haar hoogwaardige kwaliteit, duurzaamheid en stijlvolle ontwerpen, waardoor het een populaire keuze is voor het verbeteren van de esthetiek en functionaliteit van je ramen!

Plisségordijnen bieden je privacy en controle over de lichtinval. Daardoor kunnen mensen niet naar binnen gluren terwijl ze tegelijkertijd de mogelijkheid bieden om de hoeveelheid natuurlijk licht in de kamer aan te passen. Zo kun je genieten van een privéruimte zonder concessies te doen aan de gewenste hoeveelheid licht! Daarnaast zijn plisségordijnen ook nog eens energie-efficiënt doordat ze fungeren als extra isolatielaag.


Absoluut! Paneelgordijnen kunnen op maat worden gemaakt om naadloos aan te sluiten bij ramen van verschillende afmetingen. Of je nu grote ramen, smalle ramen of zelfs afwijkende raamformaten hebt, de panelen van paneelgordijnen kunnen worden aangepast.

Bekijk alle veelgestelde vragen