Slimme raamdecoratie

Er komen steeds meer mogelijkheden om je woning 'slimmer' te maken, van robotstofzuiger tot op afstand bedienbare raamdecoratie. Dankzij innovaties geniet je volop van comfort. Bedien je duettes of rolgordijnen via je telefoon, een afstandsbediening of gebruik zelfs spraakbediening om ze te openen en te sluiten. Bij Aanhuis.be kies je uit verschillende Smart Home raamdecoratie systemen. Wij weten er alles van en je kan de installatie aan onze vakmensen overlaten. Benieuwd? Lees hier alles wat je wilt weten over slimme raamdecoratie!

Hoe werkt elektrische raamdecoratie

Wanneer je jouw rolgordijnen, duettes, vouwgordijnen of jaloezieën via jouw smartphone, een afstandsbediening, laptop of met spraak wilt bedienen, dan heb je daar enkele dingen voor nodig. Je kiest:

 • Het soort raamdecoratie;
 • Een automatiseringssysteem;
 • De manier(en) waarop je de raamdecoratie wilt bedienen.

Raambekleding bedien je normaal gesproken met de hand, een trekkoord of bedieningsstang. Voeg je een automatiseringssysteem toe dan is er een piepkleine motor in het ophangsysteem verwerkt. Daar zie je haast niets van en de accu kan je makkelijk opladen.

Elektrische bedieningsopties voor raamdecoratie

Je slimme raamdecoratie stuur je vaak via een afstandsbediening aan. En er zijn meer opties, zoals je smartphone. De producent van de elektrische raamdecoratie levert hiervoor een bijbehorende app om te downloaden, bijvoorbeeld op je smartphone of tablet. Via de app plan je ook vaste momenten waarop de duettes op je slaapkamer open en dicht gaan. Los daarvan kan je natuurlijk overal vandaan de duettes spontaan sluiten aan de hand van je telefoon. Of koppel ze aan een weer-app, wordt het 's middags zeer warm buiten? De isolerende rolgordijnen gaan automatisch dicht vanaf een bepaalde temperatuur. Handig, toch?!

Wil je next-level gaan met je elektrische raamdecoratie, kies er dan voor om vouwgordijnen, rolgordijnen of jaloezieën via spraak te bedienen. Stel je hebt Google Home en koppelt het systeem, dan zeg jij 's ochtends 'Hey Google, goedemorgen!' In dit geval is 'goedemorgen' het codewoord waardoor je rolgordijnen open gaan. Wil je elektrisch bedienbare raamdecoratie beleven? Kom naar de winkel!

Aanhuis.be slimme raamdecoratie

Graag stellen wij je elektrisch bedienbare raamdecoratie voor. Het systeem is toepasbaar op de volgende raamdecoratie:

Naast onze eigen app op je smartphone of de afstandsbediening heb je de optie om voor spraakbediening te kiezen. Koppel jouw Smart Home-systeem zoals Google, Alexa en SmartThings aan je raamdecoratie.

Meer weten over slimme raamdecoratie? Maak een afspraak!

Voordelen elektrische raamdecoratie

Elektrische raamdecoratie levert je vele voordelen:

 • Gemak: systeem is voor iedereen simpel te bedienen;
 • Comfort: je hoeft niet telkens langs alle ramen;
 • Kindveilig: geen draden of koorden;
 • Privacy: jij bepaalt wanneer er wel/geen inkijk is;
 • Veiligheid: het lijkt alsof er altijd iemand thuis is;
 • Energie besparen: speel actief in op het weer en bespaar op stookkosten of de airco.

Vooral het laatste punt is belangrijker dan ooit. Wanneer je bijvoorbeeld isolerende raamdecoratie combineert met Smart Home, dan kan je op elk moment de temperatuur in je woning op pijl houden. Erg handig als dit mogelijk is waar je ook bent! Wordt het 's middags erg warm? Doe de duettes dicht via je telefoon. De warmte blijft buiten en een airco hoeft minder hard te werken en dat scheelt nogal op stroomverbruik. Is het 's winters heel koud buiten? Beperk warmteverlies via de ramen met slimme raamdecoratie. Zo bespaar je op gasverbruik.

Combineer Smart Home-oplossingen!

Naast elektrisch bedienbare raamdecoratie kies je bij ons ook uit diverse elektrische rails voor je gordijnen, bijvoorbeeld met de Luxaflex® PowerView®. Ideaal als je kamerhoge gordijnen hebt die lastig te bereiken zijn. Maar wat dacht je van elektrische vloerverwarming? Ook een van de Domotica-oplossingen om je woning nog 'slimmer' te maken en voor je te laten werken. Meer weten? Lees verder of vraag het in de winkel!

Laat je inspireren!
Alle blog artikelen

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ja, veel slimme raamdecoratiesystemen bieden de mogelijkheid om meerdere ramen tegelijkertijd te bedienen. Dit wordt vaak gedaan via een centrale bedieningseenheid, een smartphone-app of een slimme assistent zoals Amazon Alexa of Google Assistant.


Ja, in veel gevallen is het mogelijk om je bestaande raamdecoratie om te zetten naar slimme raamdecoratie. Je kunt motoren toevoegen aan je bestaande raamdecoratie om ze op afstand bedienbaar te maken. Deze motoren kunnen op verschillende manieren worden bediend, zoals via een afstandsbediening, een app of zelfs spraakopdrachten als ze compatibel zijn met je smart home-systeem.

Wil je het zeker weten? Laat je adviseren in één van onze winkels!

De kosten van slimme raamdecoratie variëren sterk en zijn afhankelijk van verschillende factoren. Hier zijn enkele factoren die de kosten kunnen beïnvloeden:

 1. Type raamdecoratie: Het type slimme raamdecoratie dat je kiest, zal een grote invloed hebben op de kosten. Slimme gordijnen, jaloezieën, tinten en andere opties hebben allemaal verschillende prijspunten.
 2. Afmetingen van de ramen: De grootte en het aantal ramen in je huis zullen de kosten beïnvloeden. Grotere ramen vereisen meer stof of materiaal en mogelijk krachtigere motoren of systemen, wat de prijs kan verhogen.
 3. Automatiseringsfuncties: De mate van automatisering en de functies die je wilt, zoals afstandsbediening, timers, zonnesensoren of integratie met een smart home-systeem, kunnen de kosten verhogen.
 4. Aanpassingen en maatwerk: Als je speciale aanpassingen of maatwerk nodig hebt voor je raamdecoratie, zoals unieke afmetingen, stofkeuzes of ontwerpen, kunnen deze extra kosten met zich meebrengen.

Om een nauwkeurig beeld te krijgen van de kosten van slimme raamdecoratie, is het raadzaam om vrijblijvend een offerte aan te vragen.


Bekijk alle veelgestelde vragen