Duettes

Duettes zijn naast rolgordijnen de meest populaire raamdecoratie van de afgelopen jaren. Waarom? Je kan ze niet alleen van boven naar beneden schuiven, duettes kunnen ook halverwege het raam zitten. Ideaal voor in je woonkamer of keuken. Want jij ziet wel wat buiten gebeurt, de inkijk is beperkt zo geniet je in je woning volop van je privacy. Duettes zijn naast zonwerend ook isolerend, dat komt door de dubbele laag honingraatvormige stof. Handig voor in koude winters én warme zomers. Ontdek op deze pagina wat duettes allemaal kunnen, van verduisteren tot energie besparen.

Welke voordelen hebben duette gordijnen?

Het meest eenvoudige voorbeeld voor duettes is de harmonica. Want je kan de dubbele honingraat stof van deze raamdecoratie precies als bij een harmonica uittrekken en samenvoegen. Duettes zijn populair en bieden je veel voordelen. Hier een aantal voordelen voor je op een rij:

  • Bestaan uit 2 lagen gevouwen stof (geplisseerd);
  • Decoratief en functioneel;
  • De koorden zijn niet zichtbaar;
  • Koorden zijn verwerkt tussen de 2 lagen stof;
  • Duettes zijn enorm sfeervol;
  • Duettes zijn ook energiebesparend, want ze hebben een isolerende werking.

Natuurlijk zijn onze duettes verkrijgbaar in verschillende afmetingen, kleuren en ontwerpen. Bespreek met onze interieurstylist jouw ideeën en wensen. Afhankelijk van jouw inrichting en woonstijl bepaal je samen welke duette gordijnen voor jou de beste en meest sfeervolle keuze zijn.

Duettes helpen energie besparen

Wanneer het in de zomer buiten erg warm is dringt de hitte via de ramen naar binnen. En in de winter verlies je via de ramen veel warmte van je kachel of verwarming. Met isolerende raamdecoratie heb je de temperatuurverschillen beter onder controle. Duettes hebben een isolerende werking. Waarom? Dankzij de honingraatstructuur. Duettes zijn van binnen namelijk 'hol', waardoor warmte niet ongehinderd naar binnen of buiten kan.

Perfecte lichtinval met slimme duettes

Met duettes zorg je makkelijk voor de ideale lichtinval, omdat je zelf flexibel kan bepalen op welke hoogte je ze vastzet in het raam. Dit is super handig als je veel licht in een kamer wilt laten binnenstromen. Daarom zijn duettes erg geliefd als raamdecoratie voor de keuken. Optioneel kan je voor elektrisch bedienbare duettes kiezen en de stand van je slimme raamdecoratie bijvoorbeeld via je smartphone bepalen, wanneer je maar wilt en waar je ook bent. Benieuwd?

Duettes op maat en verduisterend

Welke stijl je ook hebt, duettes passen in ieder interieur. Dat komt door de grote variatie in onze collectie stoffen, kleuren, structuren en ontwerpen. Zo heb je bij duette gordijnen, net als bij plissés met top down - bottom up functie, een onderverdeling in verduisterende, semi-transparante en transparante stoffen. En kan je geen keuze maken hoe je je duettes voor je ramen wilt hebben? Met de top-down bottom-up functie kan je kiezen. Of je hangt je duettes half hoog, of half laag of precies in het midden. Wij hebben duettes van de merken BeCe, Luxaflex® en onze eigen Aanhuis-collectie.

Wij maken duettes volledig op maat, of je nu een heel breed raam hebt, of een schuin raam. De stoffen zijn beschikbaar in verschillende plooibreedtes, van fijn en subtiel tot stoer en breed. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw raam, dakraam of woning? Kom dan naar onze winkel of plan zelf jouw afspraak voor een oriënterend adviesgesprek.

Laat je inspireren!
Lees onze blogs

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Luxaflex® raamdecoratie biedt uitstekende lichtregulering, privacybescherming en isolatie-eigenschappen. Daarnaast staat Luxaflex® bekend om haar hoogwaardige kwaliteit, duurzaamheid en stijlvolle ontwerpen, waardoor het een populaire keuze is voor het verbeteren van de esthetiek en functionaliteit van je ramen!

Plisségordijnen bieden je privacy en controle over de lichtinval. Daardoor kunnen mensen niet naar binnen gluren terwijl ze tegelijkertijd de mogelijkheid bieden om de hoeveelheid natuurlijk licht in de kamer aan te passen. Zo kun je genieten van een privéruimte zonder concessies te doen aan de gewenste hoeveelheid licht! Daarnaast zijn plisségordijnen ook nog eens energie-efficiënt doordat ze fungeren als extra isolatielaag.


Absoluut! Paneelgordijnen kunnen op maat worden gemaakt om naadloos aan te sluiten bij ramen van verschillende afmetingen. Of je nu grote ramen, smalle ramen of zelfs afwijkende raamformaten hebt, de panelen van paneelgordijnen kunnen worden aangepast.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Meer over duettes

Transparante duettes

Duettes zijn verkrijgbaar in verschillende transparanties. Je hebt de transparante duette voor veel lichtinval, terwijl de semi-transparante duette je net iets meer privacy geeft. Verduisterende duettes zijn gemaakt van een dichte stof, wat je volledige privacy geeft en als je voor een donkere versie kiest, maakt het je (slaap)kamer ook volledig donker. Ook kun je een verduisterende en lichtdoorlatende stof in een twee-in-één-model combineren. Geniet bijvoorbeeld overdag van sfeervolle lichtinval en 's avonds van optimale verduistering.

Bedieningsmogelijkheden

Duettes zijn op verschillende manieren te bedienen. Zo kan je de duette optrekken of neerlaten met een koord. Deze is steeds vaker kindvriendelijk, waardoor het koord nooit te lang is en een kind hier niet in verstrikt raakt. Met de Literise®-bediening van Luxaflex® trek of duw je de duettes omhoog of omlaag met een 'lipje'. Een andere optie is het top down - bottom up systeem waarbij je duettes ook in het midden van het raam kunnen staan. Standaard zitten duettes bovenaan vast. Toch liever gemak vanaf de bank? Elektrisch bedienen, door bijvoorbeeld een PowerView®.

Duettes voor draaikiepramen en deuren

Duettes zijn geschikt voor alle raamvormen. Van draaikiepramen tot driehoeksramen, ronde ramen en serres: je vindt bij ons altijd de perfecte duette. Zelfs voor dakramen zijn duettes geen probleem. Onze vakmensen komen vrijblijvend bij jou thuis om de exacte maat op te meten. Wil je ze strak voor je ramen hebben hangen? Maak dan gebruik van onze montageservice.