Eikenhouten shutters

Shutters van eikenhout zijn ontzettend stijlvol en vallen bij velen in de smaak! Ze zijn sterk, duurzaam en regelen niet alleen zicht naar buiten, maar ook de hoeveelheid licht die naar binnen komt. Ze zijn verkrijgbaar in talloze kleuren en afwerkingen. Hierdoor zijn ze gemakkelijk aan te passen aan de stijl van jouw woning.

Wat zijn eikenhouten shutters voor de ramen?

Eikenhouten shutters zijn horizontale lamellen die aan de binnenkant van het raam worden bevestigd. Door middel van shutters bepaal jij zelf de lichtinval. Shutters zijn zonwerend, beschermen tegen de wind en beperken de inkijk in jouw woning. En ze zijn geschikt voor elk raam. Ze worden namelijk op maat gemaakt! En wist je ook al dat eikenhouten shutters in de badkamer gewoon mogelijk zijn? Zolang ze maar vochtwerend zijn!

Wat is eikenhout?

Eikenhout is natuurlijk afkomstig van de Eik. De bomen worden vaak gekweekt voor hun hout, omdat het duurzaam is. Het is één van de meest gebruikte soorten hout voor interieur- en meubelontwerp, bouw en parketvloeren. Eikenhout heeft een prachtige, natuurlijke uitstraling en is verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, variërend van licht tot donker. Eikenhout staat ook bekend om zijn sterkte en stijfheid en wordt beschouwd als een duurzaam materiaal op lange termijn.

De voor- en nadelen van eikenhouten shutters

Eikenhouten shutters voor binnen hebben voor- en nadelen. De voordelen:

  • Een duurzame keuze, ze zijn gemaakt van sterke en duurzame materialen, waardoor jarenlang plezier gegarandeerd is.
  • Eikenhouten shutters zijn aantrekkelijk en kunnen de uitstraling van jouw interieur binnen een handomdraai sfeervoller maken.
  • Shutters regelen door middel van licht en lucht het binnenklimaat.

Daarentegen hebben eikenhouten shutters ook een aantal nadelen die je moet overwegen:

  • Eikenhouten shutters zijn vaak duurder dan andere materialen.
  • Eikenhouten shutters moeten worden onderhouden.

Het verschil tussen shutters en houten jaloezieën

Shutters en houten jaloezieën zijn beide prachtige raambekleding, maar er zijn een aantal verschillen die je moet weten. Shutters hebben horizontale lamellen die geopend en gesloten kunnen worden, terwijl houten jaloezieën ook verkrijgbaar zijn in verticale lamellen, die versteld kunnen worden door middel van een koord of een hendel. Daarnaast bieden shutters een grotere mate van privacy dan houten jaloezieën. Shutters blokkeren het zicht naar buiten en regelen het licht. Houten jaloezieën stellen jou in staat om meer licht en uitzicht naar buiten te hebben, maar bieden minder privacy.


Eikenhouten shutters in het wit, wauw! Shutters zijn verkrijgbaar in nog veel meer kleuren, waardoor er altijd shutters zijn die in jouw interieur passen!

i

Verhoog de waarde van jouw huis met eikenhouten shutters, want zeg nu eerlijk... Ze stralen toch gewoon pure luxe uit!

i

Bepaal zelf de lichtinval in jouw woning met de prachtige eikenhouten shutters van Aanhuis.be!

i

  • Duurzaam
  • Sfeervol
  • Privacy

i
Kom langs in de winkel om onze shutters te bekijken!
Maak een afspraak

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

De bediening van paneelgordijnen kan handmatig met een koord of een trekstang. Dit is nagenoeg geruisloos.

Door de honingraatstructuur van de duettes® samen met de dubbele stoflaag, zijn ze isolerend. De lucht blijft tussen de dubbele stoflaag. Ideaal in de winter, dan blijft het lekker warm in huis. In de zomer blijft het juist koeler.

Welke vorm raam je ook hebt, plissés zijn de geschikte raamdecoratie voor ieder draaikiepraam. Naast dat een plissé functioneel en duurzaam is, zijn plissés erg decoratief. duettes of plissés met een magneetsysteem zijn ideaal voor een draaikiepraam. Omdat het raam op twee manieren kan worden geopend, mag de raamdecoratie niet in de weg hangen.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Zo maak jij je eikenhouten shutters schoon

Het schoonmaken van eikenhouten shutters is makkelijker dan het lijkt. Gebruik een plumeau of stofdoek om het stof te verwijderen, pak een vochtig doekje met een beetje milde zeep of houtreiniger en wrijf ze zachtjes schoon. Laat ze opdrogen en voilá, je eikenhouten shutters zijn weer proper! Let er wel op dat ze bij het drogen niet teveel worden blootgesteld aan licht of teveel warmte, dat zou kunnen leiden tot schade. Simpel toch? Succes!