Vloeren

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer voor je slaap- of badkamer of de gang? Woon je in een jaren '30 huis en ga je voor een klassieke visgraatvloer? Of heb je een appartement in het centrum en past de steenlook perfect bij jouw moderne woninginrichting? Tegenwoordig is er een passende vloer voor elke woonstijl. Naast de uitstraling van een vloer is het belangrijk dat je een vloer kiest die bij je past. Woon je alleen of moet de vloer een heel gezin aankunnen inclusief hond en daarnaast ook mooi en onderhoudsarm zijn? Wij hebben het in huis!

Welke vloer past perfect bij jou?

Bij Aanhuis.be willen we meer dan alleen inspireren. Wij adviseren je graag over woonstijlen. We tonen voorbeelden en stalen van vloeren die bij jou passen en kunnen ook de vloer voor je leggen.

Bij het kiezen van een vloer komen vast veel vragen naar boven. Geen probleem, wij beantwoorden ze graag voor je. We nemen je mee in onze verschillende soorten vloeren. En heb je toch nog vragen, kom dan langs in onze winkel.

Ben je benieuwd naar de kosten, vraag gerust een offerte aan!

Waar ga jij voor?

Ben je op zoek naar een onderhoudsvriendelijke vloer? Wil je een duurzame vloer die ook nog eens lang meegaat? Een vloer die eenvoudig te leggen is en ook betaalbaar blijkt? Vind je hygiëne belangrijk en wil je de vloer mee kunnen nemen naar een volgend huis? Of wil je iets bijzonders, unieks, watervast, krasbestendig en ook nog mét vloerverwarming?

Wat je ook kiest, van pvc tot tapijt; bij Aanhuis.be beschikken we over een ruim assortiment kleuren en ontwerpen. Laat je maar eens verrassen!

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Jazeker! Behalve dat clickvinyl heel sterk, krasbestendig en niet vlekgevoelig is, is het ook nog eens waterbestendig! Pvc vloeren lenen zich uitstekend voor vochtige ruimten als een keuken of badkamer. Clickvinyl/pvc vloeren van COREtec zijn zelfs 100% watervast! Vraag deskundig advies in onze winkel.

Is clickvinyl/pvc geschikt voor de badkamer en de keuken?

Behalve dat clickvinyl/pvc heel sterk, krasbestendig en niet vlekgevoelig is, is het ook erg waterbestendig. En daarmee uitermate geschikt voor vochtige ruimten als een keuken of een badkamer. Rondom een wasbak of vaatwasser waar ‘spatwater’ aanwezig is of waar weleens iets valt, is clickvinyl heel geschikt. We merken graag op dat clickvinyl zich het best in de badkamer onderhoud wanneer er een douchebak aanwezig is. Wij raden niet aan om clickvinyl/pvc in de douchehoek te leggen.Zeker, dat kan! Doe het niet te vaak, 2 keer per maand is voldoende. Zorg er wel voor dat je de vloer niet te vochtig maakt en dat hij goed kan drogen. Gebruik ook een klein beetje zeep (25 ml) op een grote emmer koud water ( 5 liter). Warm water verdampt sneller, zodat de zeepresten achter blijven en je vloer gaat plakken en strepen achter kan laten.

Onze vakmensen zijn zo opgeleid dat ze alle vloeren voor je kunnen leggen. Wil jij een mooie eiken vloer in je woning? Schakel dan zeker Aanhuis.be in. We helpen je graag verder!

Zeker! Onze vakmensen leggen de vloer die jij bij ons in de winkel hebt uitgekozen. Zo ook een laminaatvloer.

Clickvinyl heeft de eigenschap dun te zijn. Maar wat zegt dat over de kwaliteit? En hoe dik moet jouw clickvinyl/pvc-vloer dan eigenlijk zijn? Al onze merken pvc-vloeren hebben een slijtlaag. De slijtlaag zorgt voor de krasbestendigheid en ook voor een lange levensduur van de vloer. Voor beiden geldt dat het wel afhankelijk is van de mate van het gebruik en het onderhoud. Het komt er op neer dat hoe dikker de slijtlaag, hoe minder snel krassen in jouw vloer.

Alle clickvinyl/pvc-vloeren hebben dus een slijtlaag. Heel fijn! Mocht je clickvinyl/pvc in jouw huis overwegen dan heb je aan 0,25mm voldoende. Wil je clickvinyl voor zwaar en/of projectmatig gebruik dan kom je gauw op een dikte van; 0,55mm tot 0,70mm voor zwaar huishoudelijk gebruik tot zwaar projectmatig en industrieel gebruik zoals in een winkel of in een fabriek.HPL betekent High Pressure Laminate. Vaak noemen we deze vloer ook wel een laminaatvloer voorzien van een UV beschermende en gekleurde toplaag. Een HPL vloer is geschikt voor vochtige ruimtes, zoals badkamers en keukens.

Het materiaal waarvan clickvinyl/pvc vloeren en laminaat vloeren gemaakt worden is verschillend. Daar zie je aan de bovenkant niets van. Beide vloersoorten zien eruit als bijvoorbeeld een echt eikenhouten vloer. Het verschil zit wel in de eigenschappen van de vloer, bij de productie van laminaat worden verschillende lagen, waaronder hout, op elkaar geperst. Hierdoor is laminaat dikker dan vinyl.

Omdat hout een van de bestanddelen van laminaat is kan je deze vloersoort beter niet kiezen voor bijvoorbeeld een badkamer. Een clickvinyl/pvc-vloer is bestand tegen water en daarmee prima geschikt voor vochtige ruimtes.

Bij vinyl klikvloeren en laminaat vloeren die op een ondervloer gelegd worden hoor je wel wat woongeluiden.


Na het uitzoeken bestellen we je clickvinyl/pvc vloer en komen we deze desgewenst leggen, inclusief het egaliseren en de afwerking. Onze stoffeerders zorgen er voor dat het leggen van de ondervloer en het egaliseren perfect worden uitgevoerd. Hierdoor kan de vloer strak worden gelegd en kun jij optimaal genieten van een mooie vloer die op de juiste manier is gelegd. Zeker zijn van een goed resultaat? Dan kun je je clickvinyl/pvc vloer dus het beste laten leggen.

Bekijk alle veelgestelde vragen