Wavegordijnen

Ben je op zoek naar mooie wavegordijnen? Dan ben je bij Aanhuis.be aan het juiste adres! Wij hebben een ruim assortiment aan prachtige gordijnstoffen voor wavegordijnen. Van effen kleuren tot patronen en van weelderige bloemen tot gordijnstoffen voor de kinderkamer; bij ons vind je zonder twijfel wavegordijnen die mooi aansluiten bij jouw woonstijl! Laat je adviseren voor wavegordijnen op maat, wij komen jouw nieuwe wavegordijnen ook graag inmeten en ophangen!

Wat zijn wavegordijnen?

Wave is de naam van de plooi. Dit soort gordijn is het meest bekende, want wavegordijnen zie je tegenwoordig steeds vaker teruk. Je kan wavegordijnen kant en klaar kopen, dan hebben ze vaak ronde metalen ophangringen die verwerkt zijn in de bovenkant van de stof. Je hoeft dan alleen nog de roede te monteren, het wavegordijn vervolgens op de roede te schuiven en klaar.

Snel en makkelijk ophangen

Dat je wavegordijnen snel en makkelijk kan ophangen, maakt ze extra geliefd. Natuurlijk kan je wavegordijnen ook ophangen aan rails. Waarom kies je voor rails in plaats van roedes? Gordijnrails zijn veel sierlijker en vallen minder op. Op deze manier staat de waveplooi van je gordijnen centraal. Als je voor rails kiest, heb je bovendien ook de mogelijkheid om voor elektrische rails te gaan!

Elektrische wavegordijnen

Tegenwoordig kunnen wij steeds meer apparaten via een app op onze smartphone of tablet bedienen. Dit geldt ook voor elektrische gordijnen. In het ophangsysteem voor elektrisch bedienbare wavegordijnen zijn een kleine motor en software verwerkt.

Je doet de gordijnen open of dicht en daarvoor hoef je niet eens uit de zetel of uit je bed te komen. Extra comfort in huis en een veilig gevoel, want je kan bijvoorbeeld instellen dat jouw gordijnen op bepaalde dagen rond een door jou gekozen tijdstip in de avond automatisch dichtgaan.

Wavegordijnen laten opmeten en monteren

Als je wavegordijnen op maat wilt kopen en graag het meet- en kluswerk aan vakmensen wilt overlaten, dan ben je bij Aanhuis.be aan het juiste adres. Om zeker te zijn dat jouw wavegordijnen de juiste lengte hebben, kan je er ook voor kiezen om de wavegordijnen door ons te laten opmeten.

Service voor een mooi resultaat

Je hoeft je in dat geval niet zelf af te vragen hoe breed de gordijnstof moet zijn en of het straks wel goed komt met ophangen. Wij regelen het graag en professioneel voor je. En uiteraard weet je ook al van tevoren wat de nieuwe wavegordijnen kosten. Meer weten over de mogelijkheden? Plan een afspraak of kom naar de winkel bij jou in de buurt en laat je inspireren en adviseren rond prachtige gordijnstoffen voor je wavegordijnen. Tot snel!

Laat je inspireren!
Alle blog artikelen

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Om een keuze te maken welke stof of kleur gordijnen je wilt, is rekening te houden met hoeveel licht je in de ruimte nodig hebt of wenst. Bij Aanhuis.be hebben we dikkere overgordijnen, ook wel verduisterende gordijnen genoemd. Deze zijn ideaal voor in de slaapkamer om het donker te maken. Daarnaast hebben we ook inbetweens en vitrages. Bij inbetweens is de stof semi-transparant. Je kunt er niet duidelijk doorheen kijken, dat wat wel kan bij vitrages. Inbetweens zijn mooi voor in je woonkamer. Ze geven je toch de sfeer, warmte en privacy die je nodig hebt. Vitrages zijn mooi in combinatie met raamdecoratie.


Onze elektrische gordijnrails werken met een motortje die je aan kunt sturen via afstandsbediening of de app. Alles over elektrische gordijnrails lees je op onze pagina 'elektrische gordijnen''.

Onze vakmensen letten bij het ophangen van de rails of roedes altijd op een aantal zaken. Zoals hoe je de rails moet hangen als je het raam nog wilt openen. Zeker bij ramen met een draai- en kiepstand. Daarbij letten ze ook op de afstand van de muur, verwarming of vensterbank. Daar moet ongeveer 8 cm afstand tussen zitten.


Overgordijnen hebben verschillende doeleinden. Ten eerste geven ze sfeer. Daarnaast zijn ze ook verduisterend en hebben ze een isolerende functie. De stof is dikker en eventueel gevoerd wat helpt om het donkerder te maken. Ze isoleren doordat ze de kou van ramen en deuren tegenhouden.

Onze overgordijnen zijn te verkrijgen in verschillende stoffen. Ontdek ze in onze winkel!


Confectie gordijnen zijn gordijnen die wij volledig op maat maken. Precies zoals jij het wenst. We komen bij je thuis om de maten op te meten en samen met de plooi van de gordijnen, maken we de gordijnen exact op maat. Met confectie van je gordijnen maak je je gordijnen af en het zorgt voor de juiste uitstraling van de kamers.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Kosten van wavegordijnen

Graag laten wij je vooraf weten wat jouw nieuwe wavegordijnen kosten. Kies in onze showroom jouw gordijnstof en het ophangsysteem. Verder hebben wij alleen nog de afmeting en het aantal nodig. Graag maken wij voor jou een overzichtelijke offerte, zodat je precies weet wat jouw nieuwe wavegordijnen kosten.

Tijdens het vrijblijvende adviesgesprek denken wij 3 stappen vooruit. Want wij willen graag dat je jaren geniet van jouw nieuwe gordijnen. Denk bijvoorbeeld aan vragen als: heb je verduisterende wavegordijnen nodig? Of wil je graag je kamer isoleren met gevoerde gordijnstof voor een isolerend effect? Dankzij onze ervaring koop je bij ons wavegordijnen die prachtig passen bij jouw woonstijl en die ook nog eens praktisch zijn!