Elektrische gordijnen

Heb je een keuze gemaakt uit het ruime aanbod gordijnen? Dan mag je nu beslissen op welke manier jij deze wilt ophangen. De gordijnen van Luxaflex® kun je tegenwoordig zelfs combineren met elektrische gordijnrails. Met elektrische gordijnrails zijn jouw gordijnen op afstand te bedienen. Gewoon vanuit de zetel of zelfs wanneer je niet thuis bent!

Ga voor gemak met elektrische gordijnen

De elektrische gordijnrails zijn namelijk aangesloten op de Powerview van Luxaflex®. Dit is een elektrisch bedieningssysteem waarmee je eventueel ook andere raamdecoratie kunt bedienen. Je kunt het systeem zelfs zo instellen dat je nergens meer aan hoeft te denken. Dit doe je door middel van vooraf ingestelde scènes. Wil je elke avond om 19:30 uur de gordijnen dicht? Dan stel je dit in en de gordijnen gaan elke avond automatisch toe!

Bediening met spraak

Wil je liever elke dag op een andere tijd zelf bepalen dat de gordijnen dichtgaan, maar wil je daarbij wel in de zetel blijven zitten? Met bediening op spraak is dat mogelijk. Door vooraf ingestelde commando's kun jij door spraak aangeven dat de gordijnen open, dicht of half dicht moeten. Hierdoor zijn je elektrische gordijnen ook te bedienen met bijvoorbeeld Google of Alexa: "Hey Google, sluit de gordijnen!".

Ga je voor de Pebble® of de app?

Naast bediening op spraak zijn er verschillende bedieningsmogelijkheden voor de elektrische gordijnrails van Luxaflex®. Je bedient de gordijnen draadloos via de Pebble® of de app. De Pebble® is een afstandsbediening, speciaal ontwikkeld voor het bedienen van Luxaflex® raamdecoratie. Je kunt ook de PowerView®-app downloaden. Met de app stel je vooraf scènes in of bedien je met de RemoteConnect jouw gordijnen, ook wanneer je niet thuis bent. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Maak een afspraak in de winkel!

Verzorgen van elektrische gordijnrails

Om elektrische gordijnrails te onderhouden, verwijder je regelmatig stof. Verder controleer je of er geen obstakels in de weg staan, zodat jouw gordijnen makkelijk openen en sluiten. Gebruik, indien nodig, alleen aanbevolen smeermiddel en inspecteer de bedrading. Vermijd overbelasting en volg altijd de handleiding voor specifieke instructies of vraag ernaar in onze winkel.

Efficiënt met energie

Elektrische gordijnrails dragen bij aan energiebesparing door geautomatiseerde bediening. Programmeer ze om op specifieke tijden te sluiten voor isolatie, waardoor warmte behouden blijft in de winter en overmatige hitte wordt buitengehouden in de zomer. Dit helpt de energie-efficiëntie van het huis te verbeteren door de belasting op verwarming en koeling te verminderen.

Zijn elektrische gordijnen iets voor jou?

Met elektrische gordijnrails hoef jij niet meer uit de zetel te komen om de gordijnen dicht te doen. Dit is een leuk voordeel, maar zeker niet het enige. Door vooraf scènes in te stellen, hoef je helemaal nergens meer aan te denken. Ook wanneer je niet thuis bent of op vakantie bent, sluiten en openen jouw gordijnen automatisch. Wel zo veilig! Je kunt zelfs per dag verschillende tijden instellen. Ben je niet thuis en breekt de zon opeens door? Sluit dan je gordijnen op afstand via de PowerView®-app.

Bekijk elektrische gordijnen in de winkel!

Wil jij weten of elektrische gordijnrails iets voor jou is en welke opties er zijn voor jouw woning? Kom dan gerust eens langs in één van onze vele winkels of maak een afspraak. Onze specialisten kunnen jou uitstekend adviseren en helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Bij ons krijg je altijd een product dat aansluit op jouw wensen en behoeftes.

Laat je inspireren!
Alle blog artikelen

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Om een keuze te maken welke stof of kleur gordijnen je wilt, is rekening te houden met hoeveel licht je in de ruimte nodig hebt of wenst. Bij Aanhuis.be hebben we dikkere overgordijnen, ook wel verduisterende gordijnen genoemd. Deze zijn ideaal voor in de slaapkamer om het donker te maken. Daarnaast hebben we ook inbetweens en vitrages. Bij inbetweens is de stof semi-transparant. Je kunt er niet duidelijk doorheen kijken, dat wat wel kan bij vitrages. Inbetweens zijn mooi voor in je woonkamer. Ze geven je toch de sfeer, warmte en privacy die je nodig hebt. Vitrages zijn mooi in combinatie met raamdecoratie.


Onze elektrische gordijnrails werken met een motortje die je aan kunt sturen via afstandsbediening of de app. Alles over elektrische gordijnrails lees je op onze pagina 'elektrische gordijnen''.

Onze vakmensen letten bij het ophangen van de rails of roedes altijd op een aantal zaken. Zoals hoe je de rails moet hangen als je het raam nog wilt openen. Zeker bij ramen met een draai- en kiepstand. Daarbij letten ze ook op de afstand van de muur, verwarming of vensterbank. Daar moet ongeveer 8 cm afstand tussen zitten.


Overgordijnen hebben verschillende doeleinden. Ten eerste geven ze sfeer. Daarnaast zijn ze ook verduisterend en hebben ze een isolerende functie. De stof is dikker en eventueel gevoerd wat helpt om het donkerder te maken. Ze isoleren doordat ze de kou van ramen en deuren tegenhouden.

Onze overgordijnen zijn te verkrijgen in verschillende stoffen. Ontdek ze in onze winkel!


Confectie gordijnen zijn gordijnen die wij volledig op maat maken. Precies zoals jij het wenst. We komen bij je thuis om de maten op te meten en samen met de plooi van de gordijnen, maken we de gordijnen exact op maat. Met confectie van je gordijnen maak je je gordijnen af en het zorgt voor de juiste uitstraling van de kamers.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Elektrische gordijnen van Slide

Naast de elektrische rails van Luxaflex® bieden wij ook het slimme systeem Slide aan. Met de Slide-box kan je je gordijnen ook elektrisch bedienen. Het is een krachtige motor met slimme magneetsensoren, die gemakkelijk te installeren is, zelfs zonder gereedschap. Als de Slide-box gekoppeld is met je rails, kan je je gordijnen bedienen met een app, met ingestelde routines en je kan het volledig aansluiten op je Smart Home.

Denk daarbij zeker aan Slimmer Wonen, waarmee je je hele huis slim kan maken, zoals het bedienen van je gordijnen op spraak of met een slimme schakelaar. Nog een mooie toevoeging van Slide is dat je met een klein trekje aan het gordijn Slide het dan overneemt met Touch & Go.