FAQ

Als je iets niet weet, dan vraag je het. Onze veelgestelde vragen hebben we voor je op een rijtje gezet. Kom je er niet uit, neem dan gerust contact met ons op!

Filter op onderwerp:

De bediening van paneelgordijnen kan handmatig met een koord of een trekstang. Dit is nagenoeg geruisloos.

Ja, je kunt privacy in de badkamer behouden zonder natuurlijk licht te verliezen door gebruik te maken van raamdecoratie die speciaal is ontworpen om deze behoeften te vervullen. Hier zijn enkele strategieën:

 1. Top-down/bottom-up raamdecoratie: Deze raamdecoratie, zoals top-down/bottom-up jaloezieën of shades, biedt de mogelijkheid om het bovenste deel van het raam te openen terwijl het onderste deel gesloten blijft. Dit geeft je controle over de privacy en de lichtinval.
 2. Jaloezieën met kanteloptie: Houten of aluminium jaloezieën kunnen worden gekanteld om licht binnen te laten terwijl de lamellen in een gesloten stand privacy bieden.
 3. Waterdichte raamdecoratie: Voor vochtige badkamers zijn er speciale waterdichte raamdecoratieopties beschikbaar, zoals PVC-jaloezieën of waterdichte rolgordijnen. Deze zijn bestand tegen vocht en bieden privacy.

Shutters kunnen helemaal dicht. Omdat shutters bestaan uit lamellen, verduisteren ze goed, ze sluiten het licht niet geheel buiten. Wil je een ruimte compleet verduisteren dan kan je ook voor verduisterende gordijnen kiezen. Shutters geven een heel sfeervol en speelse uitstraling aan je huis.

Om lamellen schoon te maken, gebruik je een stofdoek of plumeau om stof te verwijderen. Veeg eventuele vlekken weg met een vochtige doek en mild schoonmaakmiddel. Droog de lamellen grondig af om schade te voorkomen.

Begin met het vegen of stofzuigen van los vuil en stof. Gebruik vervolgens een licht vochtige dweil met een mild schoonmaakmiddel om het laminaat af te nemen. Vermijd overmatig vocht om schade te voorkomen. Voor hardnekkige vlekken kun je een speciaal laminaatreinigingsproduct of een mengsel van azijn en water gebruiken. Ruim morsingen direct op en vermijd schurende materialen en agressieve chemicaliën.

Om een keuze te maken welke stof of kleur gordijnen je wilt, is rekening te houden met hoeveel licht je in de ruimte nodig hebt of wenst. Bij Aanhuis.be hebben we dikkere overgordijnen, ook wel verduisterende gordijnen genoemd. Deze zijn ideaal voor in de slaapkamer om het donker te maken. Daarnaast hebben we ook inbetweens en vitrages. Bij inbetweens is de stof semi-transparant. Je kunt er niet duidelijk doorheen kijken, dat wat wel kan bij vitrages. Inbetweens zijn mooi voor in je woonkamer. Ze geven je toch de sfeer, warmte en privacy die je nodig hebt. Vitrages zijn mooi in combinatie met raamdecoratie.


De levensduur van vinylvloeren verschilt en hangt af van een aantal factoren. Goedkopere varianten gaan meestal 5 tot 10 jaar mee, terwijl hoogwaardige opties wel 10 tot 20 jaar of langer mooi blijven. Het juiste onderhoud, zoals regelmatige reiniging en bescherming tegen slijtage, beïnvloedt de levensduur. Bovendien spelen omgevingsfactoren een rol, zoals blootstelling aan zonlicht en temperatuurvariaties. Het is belangrijk te beseffen dat de levensduur afhankelijk is van de kwaliteit van het vinyl, de zorg en de omstandigheden, en deze factoren de levensduur aanzienlijk verlengen of verkorten.

Begin met het verwijderen van alle meubels en tapijten. Gebruik een bandschuurmachine om gelijkmatig over de vloer te schuren, altijd in de richting van de houtnerf. Na het grove schuren herhaal je het proces met fijner schuurpapier voor een gladdere afwerking. Vergeet niet om al het schuurstof grondig te verwijderen voordat je de gewenste afwerking aanbrengt op de vloer.

Het verwijderen van vlekken van vinylvloeren verschilt afhankelijk van het type vlek. Hier zijn enkele algemene stappen voor het verwijderen van veelvoorkomende vlekken:

 1. Direct schoonmaken: probeer vlekken zo snel mogelijk te verwijderen om te voorkomen dat ze intrekken. Veeg of dep gemorste vloeistoffen onmiddellijk op met een schone doek of keukenpapier.
 2. Algemene reiniging: voor dagelijkse reiniging en het verwijderen van lichte vlekken kan je gewoon warm water en een zachte dweil of microvezeldoek gebruiken.
 3. Vlekken van eten of drinken: gebruik een mengsel van warm water en een mild afwasmiddel om de vlek voorzichtig schoon te maken. Wrijf met een zacht doek en spoel grondig.
 4. Hardnekkige vlekken: voor hardnekkigere vlekken zoals inkt, nagellak of verf, kan je wrijven met een doek gedrenkt in isopropylalcohol. Test evenwel altijd eerst een onopvallend deel van de vloer om zeker te zijn dat de alcohol de vloer niet beschadigt.
 5. Vetvlekken kan je meestal verwijderen met warm water en een mild afwasmiddel. Dep voorzichtig en veeg weg.
 6. Kauwgom: leg een plastic zak met ijsblokjes op de kauwgom om deze te laten bevriezen. Schraap vervolgens voorzichtig met een plastic spatel om de kauwgom te verwijderen.
 7. Scherpe voorwerpen: voor vlekken veroorzaakt door scherpe voorwerpen of schoenzolen, gebruik een zacht doek met een beetje aceton om de vlek voorzichtig schoon te vegen. Wees voorzichtig om de vloer niet te beschadigen.

Onthoud dat agressieve chemicaliën of schurende reinigingsmiddelen de toplaag van het vinyl kunnen beschadigen, gebruik ze dus met zorg en test ze eerst op een onopvallende plek. Over het algemeen is regelmatig, zacht schoonmaken de beste manier om vlekken te voorkomen en de levensduur van je vinylvloer te verlengen.

Door de honingraatstructuur van de duettes® samen met de dubbele stoflaag, zijn ze isolerend. De lucht blijft tussen de dubbele stoflaag. Ideaal in de winter, dan blijft het lekker warm in huis. In de zomer blijft het juist koeler.

Onze elektrische gordijnrails werken met een motortje die je aan kunt sturen via afstandsbediening of de app. Alles over elektrische gordijnrails lees je op onze pagina 'elektrische gordijnen''.

De kosten van een vinyl vloer variëren afhankelijk van factoren als de kwaliteit, het merk, de stijl en het aantal vierkante meters. Houd daarom rekening met de benodigde oppervlakte voor een nauwkeurige schatting van de kosten. Is het daarnaast nodig om de ondergrond te egaliseren? Ook dat is onderdeel van het traject vloer laten leggen.

En tot slot natuurlijk de volledige afwerking, want ook de plinten worden aangebracht. Als we alles compleet hebben maken we uiteraard graag een offerte voor je op!

De kosten van een vinylvloer variëren sterk, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van het vinyl, de dikte, het merk, het ontwerp, de installatie en de regio waar je woont. Over het algemeen kan je de volgende prijsklassen verwachten:

 1. Budgetklasse: dit omvat goedkopere vinylvloeren die doorgaans eenvoudige ontwerpen hebben. De prijs per vierkante meter begint meestal rond de € 10 en kan oplopen tot € 30, afhankelijk van de kwaliteit.
 2. Middenklasse: hier vind je vinylvloeren van betere kwaliteit en met meer ontwerpmogelijkheden. De prijs per vierkante meter ligt meestal tussen € 30 en € 60.
 3. Luxeklasse: dit omvat hoogwaardige vinylvloeren met geavanceerde ontwerpen en extra functies. De prijs per vierkante meter bedraagt € 60 of meer.

Daarnaast moet je de plaatsingskosten overwegen die variëren op basis van de complexiteit van de installatie en de arbeidskosten in jouw regio. Voor een juiste prijsindicatie adviseren we je om een offerte aan te vragen bij jouw dichtstbijzijnde Aanhuis.be-winkel.

De kosten voor het renoveren van een trap kunnen sterk variëren, afhankelijk van:

 • Aantal treden
 • Materiaal
 • Gekozen afwerking
 • Luxe toevoegingen als verlichting

Om een duidelijk beeld te krijgen van de kosten voor het renoveren van jouw trap, adviseren we je een vrijblijvende offerte aan te vragen. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Jazeker! Behalve dat clickvinyl heel sterk, krasbestendig en niet vlekgevoelig is, is het ook nog eens waterbestendig! Pvc vloeren lenen zich uitstekend voor vochtige ruimten als een keuken of badkamer. Clickvinyl/pvc vloeren van COREtec zijn zelfs 100% watervast! Vraag deskundig advies in onze winkel.

Is clickvinyl/pvc geschikt voor de badkamer en de keuken?

Behalve dat clickvinyl/pvc heel sterk, krasbestendig en niet vlekgevoelig is, is het ook erg waterbestendig. En daarmee uitermate geschikt voor vochtige ruimten als een keuken of een badkamer. Rondom een wasbak of vaatwasser waar ‘spatwater’ aanwezig is of waar weleens iets valt, is clickvinyl heel geschikt. We merken graag op dat clickvinyl zich het best in de badkamer onderhoud wanneer er een douchebak aanwezig is. Wij raden niet aan om clickvinyl/pvc in de douchehoek te leggen.Ja! Daar hebben we onder andere de Luxaflex® TruFit™ collectie voor. Herbij kan de raambekleding geïnstalleerd worden zonder te boren. Natuurlijk zijn er ook nog meerdere oplossingen, waar wij je graag over adviseren. Neem contact met ons op.

Ja, Luxaflex® biedt verschillende raamdecoratie-opties die specifiek zijn ontworpen om bestand te zijn tegen vocht en schimmel. Hier zijn enkele van de mogelijkheden:

- Luxaflex® Silhouette Shades: Silhouette Shades zijn een populaire optie voor badkamers. Ze bestaan uit zachte, stofachtige lamellen tussen twee transparante lagen stof. Deze lamellen kunnen worden gekanteld om lichtinval te regelen en privacy te bieden. Ze zijn bestand tegen vocht en kunnen gemakkelijk worden schoongemaakt.
- Luxaflex® Duette Shades: Duette Shades zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. Ze zijn gemaakt van stof met honingraatstructuur en bieden uitstekende isolatie en lichtregeling. Deze shades zijn bestand tegen vocht en schimmelgroei.

Zeker, dat kan! Doe het niet te vaak, 2 keer per maand is voldoende. Zorg er wel voor dat je de vloer niet te vochtig maakt en dat hij goed kan drogen. Gebruik ook een klein beetje zeep (25 ml) op een grote emmer koud water ( 5 liter). Warm water verdampt sneller, zodat de zeepresten achter blijven en je vloer gaat plakken en strepen achter kan laten.

Ja, veel slimme raamdecoratiesystemen bieden de mogelijkheid om meerdere ramen tegelijkertijd te bedienen. Dit wordt vaak gedaan via een centrale bedieningseenheid, een smartphone-app of een slimme assistent zoals Amazon Alexa of Google Assistant.


Ja, in veel gevallen is het mogelijk om je bestaande raamdecoratie om te zetten naar slimme raamdecoratie. Je kunt motoren toevoegen aan je bestaande raamdecoratie om ze op afstand bedienbaar te maken. Deze motoren kunnen op verschillende manieren worden bediend, zoals via een afstandsbediening, een app of zelfs spraakopdrachten als ze compatibel zijn met je smart home-systeem.

Wil je het zeker weten? Laat je adviseren in één van onze winkels!