Gordijnen

Heb je een woonkamer met hoge ramen en ben je op zoek naar gordijnen op maat? Of mis je op je slaapkamer verduisterende gordijnen? Wij hebben passende gordijnen voor elk raam en elke deur in je woning. Gordijnen zijn er in verschillende stoffen en kleuren. Welk soort gordijn je ook zoekt; Aanhuis.be heeft het!

Gordijnen op maat voor stijl en sfeer

Naast de sfeer is ook de functionaliteit belangrijk wanneer je nieuwe gordijnen koopt. Er zijn verschillende soorten gordijnen:

Welke punten zijn nog meer belangrijk bij de aanschaf van nieuwe gordijnen? Wanneer je gordijnen onzichtbaar wilt laten hangen dan zijn onze roedes van Interstil ideaal. Verduisterende en zonwerende gordijnen helpen energie besparen omdat ze het warmteverlies via de ramen beperken. En er is nog veel meer mogelijk. Wat dacht je ervan om je gordijnen via je smartphone te besturen?

Ben je benieuwd naar de kosten? Vraag gerust een offerte aan.

Jouw gordijnen elektrisch bedienbaar?

Jazeker, gordijnen die je via je telefoon of de tablet kan bedienen, het bestaat! Zelfs op spraak is een optie. Want met elektrische gordijnen maak jij jouw gordijnen smart home ready.

Jouw voordelen van deze upgrade?

Automatisch bestuurbare gordijnen zijn niet alleen iets voor high-tech fans. Met PowerView® van Luxaflex® bestuur jij jouw raamdecoratie, waar je ook bent. Jij bepaalt wanneer men naar binnen mag kijken. Geniet van extra privacy in jouw woning. En op een super hete zomerdag kan jij ’s ochtends gewoon vanuit je werk de gordijnen dichtdoen. Dankzij isolerende gordijnstoffen blijft jouw woning koel. Ben je onverwachts later thuis? Voorkom inkijk en doe vanop afstand alvast je gordijnen dicht.

Het slimme systeem kan bovendien gecombineerd worden met populaire bedieningssystemen. Hello smart home gordijnen!

Plooien

De plooi bepaalt hoe een gordijn valt en dat verschilt per gordijnsoort en stof. We hebben verschillende plooi-opties bij gordijnen:

Enkele plooi

De enkele plooi is de meest minimale plooivorming. Dat zorgt voor minder stof op het moment dat de gordijnen open zijn. Ook haalt de enkele plooi het eventuele patroon van het gordijn goed naar voren. Een enkele plooi valt toe te passen op iedere stof en gordijnsoort.

Dubbele plooi

De dubbele plooi, ook wel de vlinderplooi genoemd, zorgt ervoor dat het gordijn voller gaat hangen. Een dubbele plooi heeft meer stof en geeft daardoor diepere en mooiere plooien. Maar er zijn bij gordijnen nog meer mogelijkheden qua plooi waarmee je een bepaald effect kan bereiken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een wave plooi?

Confectie of gordijnen op maat?

Gordijnen zijn vooral erg geschikt voor gebruik bij grote raampartijen en deuren. Wij vertellen je graag welke gordijnen het beste in de woonkamer passen. Wil je gordijnen combineren met vouw- of rolgordijnen in dezelfde stof of kleur? Aangezien wij de gordijnen (en vouwgordijnen) zelf maken, is dat geen enkel probleem.

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Om een keuze te maken welke stof of kleur gordijnen je wilt, is rekening te houden met hoeveel licht je in de ruimte nodig hebt of wenst. Bij Aanhuis.be hebben we dikkere overgordijnen, ook wel verduisterende gordijnen genoemd. Deze zijn ideaal voor in de slaapkamer om het donker te maken. Daarnaast hebben we ook inbetweens en vitrages. Bij inbetweens is de stof semi-transparant. Je kunt er niet duidelijk doorheen kijken, dat wat wel kan bij vitrages. Inbetweens zijn mooi voor in je woonkamer. Ze geven je toch de sfeer, warmte en privacy die je nodig hebt. Vitrages zijn mooi in combinatie met raamdecoratie.


Onze elektrische gordijnrails werken met een motortje die je aan kunt sturen via afstandsbediening of de app. Alles over elektrische gordijnrails lees je op onze pagina 'elektrische gordijnen''.

Onze vakmensen letten bij het ophangen van de rails of roedes altijd op een aantal zaken. Zoals hoe je de rails moet hangen als je het raam nog wilt openen. Zeker bij ramen met een draai- en kiepstand. Daarbij letten ze ook op de afstand van de muur, verwarming of vensterbank. Daar moet ongeveer 8 cm afstand tussen zitten.


Overgordijnen hebben verschillende doeleinden. Ten eerste geven ze sfeer. Daarnaast zijn ze ook verduisterend en hebben ze een isolerende functie. De stof is dikker en eventueel gevoerd wat helpt om het donkerder te maken. Ze isoleren doordat ze de kou van ramen en deuren tegenhouden.

Onze overgordijnen zijn te verkrijgen in verschillende stoffen. Ontdek ze in onze winkel!


Confectie gordijnen zijn gordijnen die wij volledig op maat maken. Precies zoals jij het wenst. We komen bij je thuis om de maten op te meten en samen met de plooi van de gordijnen, maken we de gordijnen exact op maat. Met confectie van je gordijnen maak je je gordijnen af en het zorgt voor de juiste uitstraling van de kamers.

Bekijk alle veelgestelde vragen

De juiste maat gordijnen? Meten is weten

Het meten en ophangen van je gordijnen is precisiewerk. Je wilt jouw nieuwe gordijnen uiteraard zo strak mogelijk hebben hangen. Als je gordijnen hebt uitgezocht die bij jouw woonstijl passen, dan komen we bij je thuis om de ruimte op te meten. Dat doen wij natuurlijk ook wanneer het om een kamer of hal gaat waar je hele hoge plafonds hebt.

Laat je gordijnen meten en monteren

Dit is het vak van onze Aanhuis.be stoffeerders, laat deze klus aan ons over en je weet zeker dat je gordijnen straks precies zo zijn als jij voor ogen had. Als de maten bekend zijn, bestellen we je gekozen producten, die speciaal voor jou op maat zijn gemaakt.

Hoe gaat het monteren in zijn werk?

We plannen een afspraak met je in om de gordijnen te monteren. Bij gordijnen kies je een rails die bij je smaak past. Deze monteren we natuurlijk op de plek die je wenst. Het monteren van je gordijnen door onze vakmensen heeft als voordeel dat alles perfect past, van rails tot plooi.

Je hoeft zelf niet te staan klungelen met boormachines, potloodjes, knippen en het inkorten van de gordijnen. Bij Aanhuis.be nemen we alles uit handen, van A tot Z, met onze monteerservice voor je gordijnen. Wil je alle mogelijkheden en het gemak van onze service ontdekken? Maak dan een vrijblijvende afspraak of kom langs in de winkel voor jouw gordijnen op maat!

Kom langs!