Kasten op maat

Of je nu een kast zoekt voor in de slaapkamer voor al je kleding en schoenen of juist een kast voor in de woonkamer voor je mooie spullen; wij hebben de ideale kast voor jou. Het maakt niet uit of jouw woning hoge of lage plafonds heeft.

Kast op maat laten maken

Van grachtenpand tot schuine hoek op zolder

En ook voor schuine wanden maken wij passende kasten op maat. We hebben altijd een passende kast voor jouw grachtenpand, je woonboerderij of die kleine plek op zolder die je graag beter wilt benutten. Hoe maken wij jouw kast op maat?

In principe maken wij jouw unieke kast in 4 stappen:

 • Inmeten op locatie of op basis van bouwtekening;
 • Ontwerpen van kast met 3D-tekenprogramma;
 • Productie van kast volgens tekening;
 • Levering en plaatsing van kast door monteurs.

Op deze manier weet je vooraf dat jouw kast op maat er precies zo uit komt te zien als jij in gedachten had. Je weet zeker dat hij bij jouw woonstijl past en, minstens zo belangrijk, dat de maten kloppen. Geen verrassingen, gewoon maatwerk. Ben je benieuwd naar de kosten? Vraag gerust een offerte aan.

En het wordt nog mooier, ontdek ons kasteneven en profiteer van mooie kortingen!

kastenevent

Jouw kast als eyecatcher

Stel dat het ook een decoratieve plek is om foto’s, mooi servies of design accessoires in de spotlight te zetten. Dan zijn open vakken ideaal. Wil je liever een opgeruimd interieur, dan zitten jouw spullen bij voorkeur achter kastdeuren opgeborgen. En ook voor je tv-meubel heb jij het voor het zeggen. Wil je de tv verstoppen achter deuren of toch liever een open kast? Jij kiest!

Een kast op maat voor elk budget

En van een draaideurkast, woonkamerkast, tv-meubel of wasmachinekast wil je graag jaren genieten, dan is maatwerk een logische keuze. Naast alle voordelen van een kast op maat heb je misschien een bepaald budget in gedachten. Wij geven je daarom graag meer informatie over de kosten voor een kast op maat.

Voordelen van een kast op maat

Ben je op zoek naar een kast voor jouw kamer en lukt het niet om een kast met de juiste lengte of diepte te vinden? Een kast op maat laten maken heeft meer voordelen dan alleen de exacte afmeting. Jouw idee staat centraal en dankzij de volgende opties kan je jouw unieke kast ontwerpen:

 • Kies de kleur die bij jouw interieur past;
 • Bepaal het aantal en type deuren;
 • Leg zelf de indeling van jouw kast vast;
 • Stem de stijl af met passende deurgrepen, verlichting, spiegels, enz.

Dit zijn een aantal goede redenen waarom je voor een kast op maat kiest. Vooral als jouw perfecte kast niet tussen de standaard uitvoeringen te vinden is!

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

De kasten die het meest toe worden gepast in de woonkamer zijn de wandkasten en tv-meubelkasten. De wandkasten worden ook vaak ingezet als tv-meubelkast. Met deze wand- of tv-meubelkast kan je ervoor kiezen om hem op maat te laten maken, passend bij jouw woonstijl. Of dat je de kast kant- en klaar koopt, zodat jij je interieur op de kast inricht/aanpast. De opties voor een wandkast zijn eindeloos, van kleur, vorm, variant tot design, één ding is zeker, je plaats hem voor je wand. Een wandkast heb je al vanaf ongeveer € 700,- bij jou thuis afgeleverd exclusief montagekosten. Let er wel op dat deze kosten afhankelijk zijn van omstandigheden op locatie, verdieping en ontwerp.

Wil jij een kast op maat laten maken en ben je benieuwd naar de kosten? Wij zijn een specialist in het maken van kasten op maat. Een standaard kast kost (afhankelijk van de breedte, hoogte, kleur en het materiaal) tussen de € 200 en € 1.500,- exclusief montagekosten. De kosten voor een kast op maat gemaakt liggen hoger, dit omdat er een stukje vakwerk bij komt kijken. De kosten beginnen hier vanaf € 800,- exclusief montagekosten. Ook dit is weer afhankelijk van het formaat, materiaal en kleur.

Met een inbouwkast geef je op een zeer efficiënte manier invulling aan jouw woonruimte. De inbouwkasten zijn praktisch, vernieuwend en verkrijgbaar in ieder gewenst design. Welke ruimte wil jij optimaal gaan benutten met een inbouwkast op maat? Personaliseer jouw kast in ieder gewenste stijl, van staal voor een industriële stijl of juist eiken voor een warme landelijke of Scandinavische stijl. De inbouwkast op maat heb je al vanaf € 700,- afhankelijk van de locatie, het formaat en natuurlijk het materiaal. Benieuwd naar jouw kosten voor een inbouwkast op maat? Kom dan naar onze winkel, dan tekenen we je wensen uit.

Een inloopkast wordt zo efficiënt mogelijk op de ruimte ingericht. Omdat dit natuurlijk veel maatwerk vraagt en er vaak montagekosten bij komen, moet je ongeveer rekening houden met kosten tussen de € 1.500 en € 15.000,-. De reden dat wij de kosten zo breed trekken is, omdat er naast de ruimte ook heel veel opties mogelijk zijn. Denk aan het materiaal en extra's zoals lades, vakjes, bakjes, hangplekken en noem maar op. Bij een grotere inloopkast kan je zelfs nog nadenken over de vloer, verlichting, verschillende kleurtinten binnen de kast en extra vakken.

Een wasmachinekast is een verademing voor ieder huishouden en daar zijn natuurlijk ook handige kasten op maat voor ontworpen. Door de wasmachine en de droger op hoogte te plaatsen is het gebruik van deze apparaten een stuk gemakkelijker. Je hoeft bijvoorbeeld niet meer te bukken om de was in of uit de machine te doen. Daarnaast heb je in de laden onder de machines voldoende opbergruimte voor wasmiddelen. Wil jij de kosten voor jouw wasmachinekast weten? Kom dan naar de winkel!

Bekijk alle veelgestelde vragen

Welke indeling kies jij?

Ook de indeling is maatwerk. Jouw wensen staan centraal wanneer het gaat om de indeling van je kast op maat. Want het is belangrijk dat je maximaal gebruik kan maken van alle kastruimte die je hebt. Welke punten moet je in je achterhoofd houden als het gaat over de indeling van je kledingkast? Denk aan:

 • veel legplanken
 • of juist veel hangroedes
 • een stropdassenrek
 • luxe ladesets
 • een schoenenrek
 • verlichting
 • welke kleur binnenkant

Dit geldt niet alleen voor een kledingkast met schuifdeuren. Bij een kast voor je woonkamer is de vraag waarvoor je hem wilt gebruiken. Zo zijn er prachtige wandkasten waarin je je tv kunt verbergen of juist laten schitteren en als je voor een ensuite-kast kiest, creëer je een statement-afscheiding tussen twee ruimtes!

Advies

Zeker weten dat jouw kast op maat perfect past? Maak gebruik van onze vakmensen! Zij installeren dagelijks de mooiste kasten, in welke vorm of maat dan ook en hebben dus de expertise in huis om jouw kast op maat perfect in te meten.

Zo weet je zeker dat jouw kast op maat altijd perfect past, of het nu onder een schuin dak, in een kleine kamer of ronde hoek is; de vakmensen van Aanhuis.be krijgen het voor elkaar!

Wil je meer weten of alle mogelijkheden in het echt bewonderen? Dat snappen we en dat kan uiteraard! Kom naar onze winkel en wij beantwoorden al je vragen!

Kom langs!