Inbetweens

Inbetweens zijn gordijnen die semi-transparant zijn. In vergelijking met overgordijnen - of verduisterende gordijnen - is de stof van inbetweens dunner. Het voordeel van de semi-transparante inbetweens is dat je van meer daglicht in je kamer kan genieten. Daarnaast zorgen de gordijnen voor genoeg privacy, terwijl je wel nog naar buiten kunt kijken!

Voordelen van inbetweens

Naast het feit dat ze je tegen felle zonnestralen beschermen bieden inbetweens nog veel meer. Omdat men van buiten niet ongehinderd je woonkamer in kan kijken, geniet je volop van je privacy in huis terwijl je wel zicht hebt op wat er buiten allemaal gebeurt. De lichte gordijnstof van inbetweens maakt je kamer trouwens niet donker. Hierdoor hoef je tijdens grijze dagen niet meteen alle lichten in te schakelen. Ben je benieuwd naar de kosten? Vraag gerust een offerte aan. Zijn er nog meer duurzame aspecten van inbetweens?

Duurzame inbetweens

Dat inbetweens meer daglicht naar binnen laten dan overgordijnen is al een voordeel. Want stel dat het in een kamer donkerder is door verduisterende gordijnen, dan doe je in de wintermaanden eerder het licht aan. Dat hoeft met inbetweens niet, omdat het lekker licht blijft. Hierdoor bespaar je op energiekosten!

En je bespaart zelfs twee keer, want het warmteverlies via ramen is minder. Andersom blijft de hitte in de zomer buiten omdat jouw inbetweens het felle licht filteren, weer een duurzaam pluspunt. Dit geldt niet alleen voor inbetweens; met elke raamdecoratie heb je meer grip op de temperatuurschommelingen in je woning en ben je duurzaam bezig. Wil je weten wat de prijs is voor inbetweens?

Welke inbetweens kies jij?

Net als gordijnen kan je inbetweens op verschillende manieren (laten) plooien. Bovendien creëer je met de fijne stoffen van dit type gordijn een prachtige sfeer in elke kamer. Inbetweens zijn te verkrijgen in verschillende kleuren en materialen. Stem jouw keuze helemaal af op je interieur en woonstijl.

Laat inbetweens op maat maken

En natuurlijk zijn inbetweens op maat leverbaar. Wil je zeker weten dat je inbetweens straks precies de goede lengte hebben en mooi strak hangen? Laat onze stoffeerder dan het meten en ophangen voor je doen. Bespreek de mogelijkheden hiervoor tijdens een vrijblijvend adviesgesprek.

Laat je inspireren!
Alle blog artikelen

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Om een keuze te maken welke stof of kleur gordijnen je wilt, is rekening te houden met hoeveel licht je in de ruimte nodig hebt of wenst. Bij Aanhuis.be hebben we dikkere overgordijnen, ook wel verduisterende gordijnen genoemd. Deze zijn ideaal voor in de slaapkamer om het donker te maken. Daarnaast hebben we ook inbetweens en vitrages. Bij inbetweens is de stof semi-transparant. Je kunt er niet duidelijk doorheen kijken, dat wat wel kan bij vitrages. Inbetweens zijn mooi voor in je woonkamer. Ze geven je toch de sfeer, warmte en privacy die je nodig hebt. Vitrages zijn mooi in combinatie met raamdecoratie.


Onze elektrische gordijnrails werken met een motortje die je aan kunt sturen via afstandsbediening of de app. Alles over elektrische gordijnrails lees je op onze pagina 'elektrische gordijnen''.

Onze vakmensen letten bij het ophangen van de rails of roedes altijd op een aantal zaken. Zoals hoe je de rails moet hangen als je het raam nog wilt openen. Zeker bij ramen met een draai- en kiepstand. Daarbij letten ze ook op de afstand van de muur, verwarming of vensterbank. Daar moet ongeveer 8 cm afstand tussen zitten.


Overgordijnen hebben verschillende doeleinden. Ten eerste geven ze sfeer. Daarnaast zijn ze ook verduisterend en hebben ze een isolerende functie. De stof is dikker en eventueel gevoerd wat helpt om het donkerder te maken. Ze isoleren doordat ze de kou van ramen en deuren tegenhouden.

Onze overgordijnen zijn te verkrijgen in verschillende stoffen. Ontdek ze in onze winkel!


Confectie gordijnen zijn gordijnen die wij volledig op maat maken. Precies zoals jij het wenst. We komen bij je thuis om de maten op te meten en samen met de plooi van de gordijnen, maken we de gordijnen exact op maat. Met confectie van je gordijnen maak je je gordijnen af en het zorgt voor de juiste uitstraling van de kamers.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Inbetweens van bekende merken

Van jouw raamdecoratie wil je jaren plezier hebben want overgordijnen, vitrages of inbetweens zijn net als meubelen en apparatuur de basis van je interieur. Daarom kies je voor kwaliteit. Aanhuis.be biedt een brede collectie hoogkwalitatieve merken inbetweens, waaronder Eijffinger, A House of Happiness, Inside, Artelux, Loft 79 en Your Edition.

Wij helpen je graag bij de juiste keuze

Heb je nog net dat kleine stukje ondersteuning nodig om een definitieve keuze te maken? Worden het inbetweens of toch liever de combinatie van overgordijnen en vitrages? Neem contact op met ons of kom naar de winkel bij jou in de buurt voor ideeën, tips en goed advies. Wij helpen je graag, zodat jij straks jaren kan genieten van jouw prachtige raamdecoratie.