Scandinavisch licht

Deze stijl wordt voornamelijk bepaald door de combinatie van zachte kleuren en natuurlijke materialen. Het is prachtig te combineren met grafische details en fijne, lichte producten. Lichtdoorlatende duettes voor de ramen. Een strakke vloer in een lichte houttint of warme grijstint in combinatie met zachte kleuren op de muren.

Wat is een Scandinavisch lichte woonstijl?

Tijdens de lange, donkere winterdagen in Scandinavië, wonen ze daar het liefst licht en warm. Wit weerkaatst het schaarse (zon)licht, zodat het in de huizen zo lang mogelijk licht blijft. Met natuurlijke en zachte materialen in rustige kleuren en door het gebruik van grafische vormen in dunne lijnen maak je je inrichting minimalistisch, wat nog een kenmerk is voor deze woonstijl. Door het gebruik van een neutraal kleurenpalet met als basis wit of pastel heb je de Scandinavische lichte woonstijl te pakken.

Meer weten over deze stijl en meteen ook een plan maken om je interieur in deze stijl toe te passen? Maak dan gerust een afspraak met één van onze stylisten.

Producten Scandinavisch lichte woonstijl

Licht, dat is wat we zoeken in deze stijl. Licht komt door de ramen, daar is minimalistisch noodzakelijk. Denk aan semi-transparante plissés of duettes in het wit of licht neutrale kleuren. Met een PVC-vloer in een houttint of een zacht grijze marmoleumvloer zit je qua basis woninginrichting in de Scandinavisch lichte woonstijl al helemaal goed. Decoreer je woning met linnen gordijnen in een neutrale kleur of pasteltint, waaronder ook je tapijt. Of kies juist voor warmte met een hoogpolig wit wollen tapijt.

Wil jij de Scandinavisch lichte woonstijl in jouw woninginrichting toepassen? Kom dan gerust eens langs in onze winkel en laat je inspireren.

Inspiratie Scandinavisch licht