Clickvinyl / pvc-vloeren

Het zijn momenteel hele populaire vloeren; clickvinyl of pvc-vloeren. Dat komt doordat pvc onderhoudsvriendelijk is, sterk, krasbestendig en bestand tegen water, hiermee is een clickvinyl vloer al snel geschikt voor veel toepassingen. Denk hierbij aan een gezin met kinderen of een roedel huisdieren of zelfs in winkels en kantoorpanden kan je kiezen voor clickvinyl/pvc. Want clickvinyl kent verschillende diktes van de toplaag en is verkrijgbaar in mega veel kleuren en dessins. Zo is er altijd een pvc vloer die past bij jouw woonstijl en woninginrichting. Of je nu een betonlook, visgraat of houtlook pvc vloer kiest, ze zijn allemaal even praktisch als mooi!

Soorten clickvinyl dessins

Wanneer je een nieuwe vloer kiest en je overweegt clickvinyl/pvc, dan heb je een ruime keuze. Van houtlook pvc-vloeren waarmee je een gave brede visgraat kan leggen tot aan de pvc tegelvloer die met het oog niet van echte stenen plavuizen te onderscheiden is. Qua patronen en pvc-vloeren kleuren is er echt een ruim assortiment waaruit je kan kiezen.

Zoek je iets exclusiefs? Kies dan uit marmer of graniet look dessins. Wil je liever robuust? Dan zijn er pvc-vloeren betonlook of eikenkleur houtlook stroken in grote afmetingen waarbij je de noest van de boomstam kan zien en voelen. Want de verschillende soorten clickvinyl hebben prachtige toplagen, sommige met een voelbaar reliëf. Wil je helemaal een bijzondere vloer, overweeg een patroon als visgraat of Hongaarse punt!

Wij hebben verschillende hoogwaardige labels voor jouw perfecte vloer, waaronder:

  • BerryFloor
  • COREtec
  • Lamett

Ben je benieuwd naar de kosten voor een Clickvinyl-vloer? Vraag een offerte aan.

Een clickvinyl vloer

Bij een klikvloer worden de planken met een klikverbinding aan elkaar bevestigd, meestal leg je ze op een ondervloer. Deze zwevende vloer kan je meenemen naar een volgend huis.

Daar komt bij, dat je een klikvloer met een beetje handigheid zelf kan leggen. Maar kan je heel gemakkelijk door onze vakmensen laten doen, want onze monteurs leggen vakkundig elke vloer. Wil je meer weten of heb je vragen over de kosten? Wij leggen het je graag uit!

Welke clickvinyl/pvc vloer is voor jou geschikt?

Het kiezen van de meest geschikte clickvinyl/pvc-vloer begint met goed advies. Omdat wij zeker willen weten dat je blij bent met jouw nieuwe vloer bieden wij je niet alleen een ruim en hoogwaardig assortiment maar ook de service die je mag verwachten van een goede woninginrichter. Zo geven we je advies welke vloer het beste bij je past. Dit betreft belangrijke details zoals:

• de slijtlaag
• dikte en demping van de vloer
• wel/niet geschikt voor vloerverwarming (want ja, pvc kan met vloerverwarming!)
• een gezonde, duurzame en milieubewuste pvc-vloer

Dan kan jij je vooral richten op je smaak, woonstijl en welke kleur clickvinyl vloer jou het meest aanspreekt. De meest geschikte clickvinyl kan ook een vloer zijn die je kamer groter of warmer laat lijken. Wil je hier meer over weten of advies over dan ben je bij ons aan het juiste adres voor tips.

Laat je inspireren!
Lees onze blogs

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Jazeker! Behalve dat clickvinyl heel sterk, krasbestendig en niet vlekgevoelig is, is het ook nog eens waterbestendig! Pvc vloeren lenen zich uitstekend voor vochtige ruimten als een keuken of badkamer. Clickvinyl/pvc vloeren van COREtec zijn zelfs 100% watervast! Vraag deskundig advies in onze winkel.

Is clickvinyl/pvc geschikt voor de badkamer en de keuken?

Behalve dat clickvinyl/pvc heel sterk, krasbestendig en niet vlekgevoelig is, is het ook erg waterbestendig. En daarmee uitermate geschikt voor vochtige ruimten als een keuken of een badkamer. Rondom een wasbak of vaatwasser waar ‘spatwater’ aanwezig is of waar weleens iets valt, is clickvinyl heel geschikt. We merken graag op dat clickvinyl zich het best in de badkamer onderhoud wanneer er een douchebak aanwezig is. Wij raden niet aan om clickvinyl/pvc in de douchehoek te leggen.Clickvinyl heeft de eigenschap dun te zijn. Maar wat zegt dat over de kwaliteit? En hoe dik moet jouw clickvinyl/pvc-vloer dan eigenlijk zijn? Al onze merken pvc-vloeren hebben een slijtlaag. De slijtlaag zorgt voor de krasbestendigheid en ook voor een lange levensduur van de vloer. Voor beiden geldt dat het wel afhankelijk is van de mate van het gebruik en het onderhoud. Het komt er op neer dat hoe dikker de slijtlaag, hoe minder snel krassen in jouw vloer.

Alle clickvinyl/pvc-vloeren hebben dus een slijtlaag. Heel fijn! Mocht je clickvinyl/pvc in jouw huis overwegen dan heb je aan 0,25mm voldoende. Wil je clickvinyl voor zwaar en/of projectmatig gebruik dan kom je gauw op een dikte van; 0,55mm tot 0,70mm voor zwaar huishoudelijk gebruik tot zwaar projectmatig en industrieel gebruik zoals in een winkel of in een fabriek.Het materiaal waarvan clickvinyl/pvc vloeren en laminaat vloeren gemaakt worden is verschillend. Daar zie je aan de bovenkant niets van. Beide vloersoorten zien eruit als bijvoorbeeld een echt eikenhouten vloer. Het verschil zit wel in de eigenschappen van de vloer, bij de productie van laminaat worden verschillende lagen, waaronder hout, op elkaar geperst. Hierdoor is laminaat dikker dan vinyl.

Omdat hout een van de bestanddelen van laminaat is kan je deze vloersoort beter niet kiezen voor bijvoorbeeld een badkamer. Een clickvinyl/pvc-vloer is bestand tegen water en daarmee prima geschikt voor vochtige ruimtes.

Bij vinyl klikvloeren en laminaat vloeren die op een ondervloer gelegd worden hoor je wel wat woongeluiden.


Na het uitzoeken bestellen we je clickvinyl/pvc vloer en komen we deze desgewenst leggen, inclusief het egaliseren en de afwerking. Onze stoffeerders zorgen er voor dat het leggen van de ondervloer en het egaliseren perfect worden uitgevoerd. Hierdoor kan de vloer strak worden gelegd en kun jij optimaal genieten van een mooie vloer die op de juiste manier is gelegd. Zeker zijn van een goed resultaat? Dan kun je je clickvinyl/pvc vloer dus het beste laten leggen.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Voordelen en nadelen clickvinyl/pvc vloeren

Wat zijn de voordelen van clickvinyl/pvc?

Er zijn verschillende voordelen die deze vloer zo populair maken in je woninginrichting. Denk aan eigenschappen als:

  • onderhoudsvriendelijk
  • weinig contactgeluiden
  • uitstraling benadert die van echt hout of steen
  • snel en makkelijk te verwerken
  • lange levensduur
  • comfortabel, want voelt niet koud aan de voeten

Kort samengevat; een pvc vloer is een ideale vloer voor een huis waarin volop geleefd wordt. Daarnaast is pvc vloer ook nog eens geschikt voor vloerverwarming. Vanwege de goede vochtbestendigheid is dit soort vloeren geschikt voor vochtige ruimtes, in tegenstelling tot bijvoorbeeld laminaat. Je kan een clickvinyl vloer dus prima in de badkamer leggen. Onze clickvinyl vloeren schoonmaken is eenvoudig te doen. Hier vind je een aantal tips voor de onderhoud van je vloer.

Zijn er nadelen?

We hebben er een paar gevonden, die direct ook positief zijn. Want:

  • voor het leggen van een clickvinyl vloer heb je een egale ondergrond nodig. Afhankelijk van jouw situatie is het misschien belangrijk om de onderliggende vloer te egaliseren. Daarmee laat je de uiteindelijke vloer enorm stralen!

Maak een afspraak