HPL vloeren

HPL, wat is dat? HPL staat voor 'High Pressure Laminate', een harde laminaatvloer, voorzien van een UV-beschermende en gekleurde toplaag. Een HPL- of HPF-vloer laat zich net zo makkelijk verwerken als al het andere laminaat en is uitermate weerbestendig. De toplaag is vochtbestendig en dus geschikt voor vochtige ruimten zoals de badkamer. Verkrijgbaar in vele kleuren en ontwerpen. Daar zit altijd iets voor jou bij. Mooi toch?

Waarom kiezen voor een HPL vloer?

Bij Aanhuis.be ben je aan het juiste adres voor allerlei vloeren, maar waarom moet je nu eigenlijk kiezen voor een HPF-vloer? We zetten de belangrijkste redenen even op een rijtje.

  • HPL kent een levenslange garantie;
  • Een vloer met maximale sterkte;
  • HPL is geluiddempend, ideaal in appartementen;
  • Kies je voor HPL, dan kies je voor een onderhoudsvriendelijk vloer.

Die maximale sterkte van de HPL-vloeren komt natuurlijk niet zomaar ergens vandaan. Bij Aanhuis vind je HPL-vloeren van het merk BerryAlloc. In 1996 hebben zij het sterkste kliksysteem ter wereld geïntroduceerd. Bijna 25 jaar later is het 'aluminium lockingsysteem' nog steeds het meest revolutionaire en sterke kliksysteem voor laminaatvloeren. En dat is wat een HPF-vloer is, een 'high pressure floor' laminaatvloer. Overigens lijkt het alleen qua looks op laminaat want de duurzame en solide bovenlaag is bij een HPL-vloer aanzienlijk sterker dan bij 'gewoon' laminaat. Dit zorgt ervoor dat de HPL-vloer ontzettend goed bestand is tegen krassen en vlekken. Ben je benieuwd naar de prijzen? Vraag gerust een offerte aan.

Scandinavisch geïnspireerd

De HPL-vloeren van BerryAlloc halen alle inspiratie uit de natuur, de lifestyle en het design van het prachtige Scandinavië. De serene, pure en minimalistische uitstraling is duidelijk terug te zien in deze vloeren. Elk detail, het decor en de textuur zijn perfect uitgewerkt! Er wordt uitermate veel aandacht besteed aan kwaliteit. Kies als afwerking bijvoorbeeld voor een Oiled Touch (geoliede toets) afwerking voor een extra comfortabel gevoel of ga voor Wood Structure (houtstructuur) voor een dynamisch oppervlak.

Het duurzaamste HPL ter wereld

De HPL-vloeren van BerryAlloc zijn de duurzaamste ter wereld en worden in Noorwegen gemaakt. BerryAlloc ontwikkelt deze vloeren hoofdzakelijk van papier en hout met de ISO 14001 certificering milieuzorg. De producten worden gemaakt, gebruikt, gerecycleerd en vernietigd zonder dat dit ook maar enige impact heeft op de gezondheid van mens en milieu. Alle vloeren van BerryAlloc hebben het CE-label, conform de Europese eisen. De HPL-vloeren worden zelfs aanbevolen door de Noorse vereniging Asthma Allergy Nordic. Dat klinkt fantastisch, toch?

Wil je meer weten? Dat kan!

Waar vind ik meer informatie?

We begrijpen dat je misschien nog wel advies nodig hebt om de HPL-vloer te kiezen die het beste in jouw interieur past. Laat je inspireren op onze inspiratiepagina of kom gerust langs in onze winkel. Je kan uiteraard ook een afspraak maken voor een adviesgesprek. Onze stylist neemt dan samen met jou je woonwensen door en creëert jouw ideale interieur. Na het uitzoeken en bestellen komen we de vloer leggen en afwerken, zoals het hoort. Jij blij = wij blij!

Laat je inspireren!
Lees onze blogs

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Jazeker! Behalve dat clickvinyl heel sterk, krasbestendig en niet vlekgevoelig is, is het ook nog eens waterbestendig! Pvc vloeren lenen zich uitstekend voor vochtige ruimten als een keuken of badkamer. Clickvinyl/pvc vloeren van COREtec zijn zelfs 100% watervast! Vraag deskundig advies in onze winkel.

Is clickvinyl/pvc geschikt voor de badkamer en de keuken?

Behalve dat clickvinyl/pvc heel sterk, krasbestendig en niet vlekgevoelig is, is het ook erg waterbestendig. En daarmee uitermate geschikt voor vochtige ruimten als een keuken of een badkamer. Rondom een wasbak of vaatwasser waar ‘spatwater’ aanwezig is of waar weleens iets valt, is clickvinyl heel geschikt. We merken graag op dat clickvinyl zich het best in de badkamer onderhoud wanneer er een douchebak aanwezig is. Wij raden niet aan om clickvinyl/pvc in de douchehoek te leggen.Zeker, dat kan! Doe het niet te vaak, 2 keer per maand is voldoende. Zorg er wel voor dat je de vloer niet te vochtig maakt en dat hij goed kan drogen. Gebruik ook een klein beetje zeep (25 ml) op een grote emmer koud water ( 5 liter). Warm water verdampt sneller, zodat de zeepresten achter blijven en je vloer gaat plakken en strepen achter kan laten.

Onze vakmensen zijn zo opgeleid dat ze alle vloeren voor je kunnen leggen. Wil jij een mooie eiken vloer in je woning? Schakel dan zeker Aanhuis.be in. We helpen je graag verder!

Zeker! Onze vakmensen leggen de vloer die jij bij ons in de winkel hebt uitgekozen. Zo ook een laminaatvloer.

Clickvinyl heeft de eigenschap dun te zijn. Maar wat zegt dat over de kwaliteit? En hoe dik moet jouw clickvinyl/pvc-vloer dan eigenlijk zijn? Al onze merken pvc-vloeren hebben een slijtlaag. De slijtlaag zorgt voor de krasbestendigheid en ook voor een lange levensduur van de vloer. Voor beiden geldt dat het wel afhankelijk is van de mate van het gebruik en het onderhoud. Het komt er op neer dat hoe dikker de slijtlaag, hoe minder snel krassen in jouw vloer.

Alle clickvinyl/pvc-vloeren hebben dus een slijtlaag. Heel fijn! Mocht je clickvinyl/pvc in jouw huis overwegen dan heb je aan 0,25mm voldoende. Wil je clickvinyl voor zwaar en/of projectmatig gebruik dan kom je gauw op een dikte van; 0,55mm tot 0,70mm voor zwaar huishoudelijk gebruik tot zwaar projectmatig en industrieel gebruik zoals in een winkel of in een fabriek.HPL betekent High Pressure Laminate. Vaak noemen we deze vloer ook wel een laminaatvloer voorzien van een UV beschermende en gekleurde toplaag. Een HPL vloer is geschikt voor vochtige ruimtes, zoals badkamers en keukens.

Het materiaal waarvan clickvinyl/pvc vloeren en laminaat vloeren gemaakt worden is verschillend. Daar zie je aan de bovenkant niets van. Beide vloersoorten zien eruit als bijvoorbeeld een echt eikenhouten vloer. Het verschil zit wel in de eigenschappen van de vloer, bij de productie van laminaat worden verschillende lagen, waaronder hout, op elkaar geperst. Hierdoor is laminaat dikker dan vinyl.

Omdat hout een van de bestanddelen van laminaat is kan je deze vloersoort beter niet kiezen voor bijvoorbeeld een badkamer. Een clickvinyl/pvc-vloer is bestand tegen water en daarmee prima geschikt voor vochtige ruimtes.

Bij vinyl klikvloeren en laminaat vloeren die op een ondervloer gelegd worden hoor je wel wat woongeluiden.


Na het uitzoeken bestellen we je clickvinyl/pvc vloer en komen we deze desgewenst leggen, inclusief het egaliseren en de afwerking. Onze stoffeerders zorgen er voor dat het leggen van de ondervloer en het egaliseren perfect worden uitgevoerd. Hierdoor kan de vloer strak worden gelegd en kun jij optimaal genieten van een mooie vloer die op de juiste manier is gelegd. Zeker zijn van een goed resultaat? Dan kun je je clickvinyl/pvc vloer dus het beste laten leggen.

Bekijk alle veelgestelde vragen