HPL vloeren

HPL, wat is dat? HPL staat voor 'High Pressure Laminate', een harde laminaatvloer, voorzien van een UV-beschermende en gekleurde toplaag. Een HPL- of HPF-vloer laat zich net zo makkelijk verwerken als al het andere laminaat en is uitermate weerbestendig. De toplaag is vochtbestendig en dus geschikt voor vochtige ruimten zoals de badkamer. Verkrijgbaar in vele kleuren en ontwerpen. Daar zit altijd iets voor jou bij. Mooi toch?

Waarom kiezen voor een HPL vloer?

Bij Aanhuis.be ben je aan het juiste adres voor allerlei vloeren, maar waarom moet je nu eigenlijk kiezen voor een HPF-vloer? We zetten de belangrijkste redenen even op een rijtje.

  • HPL kent een levenslange garantie;
  • Een vloer met maximale sterkte;
  • HPL is geluiddempend, ideaal in appartementen;
  • Kies je voor HPL, dan kies je voor een onderhoudsvriendelijk vloer.

Die maximale sterkte van de HPL-vloeren komt natuurlijk niet zomaar ergens vandaan. Bij Aanhuis vind je HPL-vloeren van het merk BerryAlloc. In 1996 hebben zij het sterkste kliksysteem ter wereld geïntroduceerd. Bijna 25 jaar later is het 'aluminium lockingsysteem' nog steeds het meest revolutionaire en sterke kliksysteem voor laminaatvloeren. En dat is wat een HPF-vloer is, een 'high pressure floor' laminaatvloer. Overigens lijkt het alleen qua looks op laminaat want de duurzame en solide bovenlaag is bij een HPL-vloer aanzienlijk sterker dan bij 'gewoon' laminaat. Dit zorgt ervoor dat de HPL-vloer ontzettend goed bestand is tegen krassen en vlekken. Ben je benieuwd naar de prijzen? Vraag gerust een offerte aan.

Scandinavisch geïnspireerd

De HPL-vloeren van BerryAlloc halen alle inspiratie uit de natuur, de lifestyle en het design van het prachtige Scandinavië. De serene, pure en minimalistische uitstraling is duidelijk terug te zien in deze vloeren. Elk detail, het decor en de textuur zijn perfect uitgewerkt! Er wordt uitermate veel aandacht besteed aan kwaliteit. Kies als afwerking bijvoorbeeld voor een Oiled Touch (geoliede toets) afwerking voor een extra comfortabel gevoel of ga voor Wood Structure (houtstructuur) voor een dynamisch oppervlak.

Het duurzaamste HPL ter wereld

De HPL-vloeren van BerryAlloc zijn de duurzaamste ter wereld en worden in Noorwegen gemaakt. BerryAlloc ontwikkelt deze vloeren hoofdzakelijk van papier en hout met de ISO 14001 certificering milieuzorg. De producten worden gemaakt, gebruikt, gerecycleerd en vernietigd zonder dat dit ook maar enige impact heeft op de gezondheid van mens en milieu. Alle vloeren van BerryAlloc hebben het CE-label, conform de Europese eisen. De HPL-vloeren worden zelfs aanbevolen door de Noorse vereniging Asthma Allergy Nordic. Dat klinkt fantastisch, toch?

Wil je meer weten? Dat kan!

Waar vind ik meer informatie?

We begrijpen dat je misschien nog wel advies nodig hebt om de HPL-vloer te kiezen die het beste in jouw interieur past. Laat je inspireren op onze inspiratiepagina of kom gerust langs in onze winkel. Je kan uiteraard ook een afspraak maken voor een adviesgesprek. Onze stylist neemt dan samen met jou je woonwensen door en creëert jouw ideale interieur. Na het uitzoeken en bestellen komen we de vloer leggen en afwerken, zoals het hoort. Jij blij = wij blij!

Laat je inspireren!
Lees onze blogs

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

HPL betekent High Pressure Laminate. Vaak noemen we deze vloer ook wel een laminaatvloer voorzien van een UV beschermende en gekleurde toplaag. Een HPL vloer is geschikt voor vochtige ruimtes, zoals badkamers en keukens.

Het materiaal waarvan clickvinyl/pvc vloeren en laminaat vloeren gemaakt worden is verschillend. Daar zie je aan de bovenkant niets van. Beide vloersoorten zien eruit als bijvoorbeeld een echt eikenhouten vloer. Het verschil zit wel in de eigenschappen van de vloer, bij de productie van laminaat worden verschillende lagen, waaronder hout, op elkaar geperst. Hierdoor is laminaat dikker dan vinyl.

Omdat hout een van de bestanddelen van laminaat is kan je deze vloersoort beter niet kiezen voor bijvoorbeeld een badkamer. Een clickvinyl/pvc-vloer is bestand tegen water en daarmee prima geschikt voor vochtige ruimtes.

Bij vinyl klikvloeren en laminaat vloeren die op een ondervloer gelegd worden hoor je wel wat woongeluiden.


Bekijk alle veelgestelde vragen