Eiken vloeren

De houten vloer bestaat al eeuwen. In België is eiken het meest gebruikte hout voor een natuurlijke vloer. De planken worden uit de stammen van eikenbomen gezaagd. Geen lagen, geen kunstmatig materiaal. Een eikenhouten vloer is puur natuur en daar houden veel mensen van. Niet voor niets is de eiken vloer een van de meest populaire vloeren. Recht gelegd of in een hip patroon, licht of donker, smal of breed. Is de eiken vloer iets voor jou?

Eiken vloeren kopen?

Waarom zou je voor een eikenhouten vloer kiezen? Dat doe je wanneer je een sterke vloer zoekt. Eikenhout is erg hard en sterk. Dat maakt eikenhout uitermate geschikt als vloerbedekking. Welke voordelen heeft een eiken vloer nog meer te bieden?

  • Duurzaam (FSC-keurmerk);
  • Kan tegen slijtage en intensief gebruik;
  • Uniek door noesten, jaarringen, structuur;
  • Authentieke uitstraling;
  • In visgraat patroon te leggen.

Los van de praktische voordelen is de natuurlijke en warme uitstraling van een echt houten vloer de voornaamste reden om deze vloer te kiezen. En de visgraatvloer is helemaal in. Deze vloer past niet alleen in klassieke jaren ’30 woningen. Visgraat doet het tegenwoordig goed in bijna alle woonstijlen.

Ben je benieuwd naar prachtige combinaties van houten vloeren? Of wil je weten wat de prijzen zijn? Vraag gerust een offerte aan.

TRENDY! De eiken visgraatvloer

Juist in combinatie met een modern interieur is de unieke en levendige visgraat de perfecte combinatie. Wil jij je graag laten inspireren over vloeren, interieur en combinaties voor je een keuze maakt? Of wil je je laten adviseren door een interieurstylist om jaren plezier van je gekozen vloer te hebben? Maak dan gerust een afspraak voor een oriëntatiegesprek.

Waar moet je op letten bij een eiken vloer?

Eikenhouten vloeren zijn geliefd om hun natuurlijke uitstraling. Het feit dat eikenhout een natuurlijk materiaal is brengt ook een aandachtspunt met zich mee. Hout ‘leeft’ en afhankelijk van het klimaat in de kamer hebben de planken ruimte nodig om te werken. Daarom raden wij van Aanhuis.be je aan om je goed te laten adviseren.

Eeuwenlang eiken vloeren = eeuwenlange ervaring

Omdat de eiken vloer wellicht de oudste vorm van vloerbedekking is hebben mensen al eeuwenlang ervaring met dit product. En die ervaring zetten de fabrikanten van eiken vloeren succesvol in. Afhankelijk van de techniek, verwerking en behandeling zijn de huidige eikenhouten vloeren zelfs geschikt voor vloerverwarming! Welke pluspunten heeft de eiken vloer nog meer?

Ja! De eikenhouten vloer is onderhoudsvriendelijk

Twijfel je of het wel een goed is om voor een natuurproduct te kiezen? Hoeft niet. Voor elke eikenhouten vloer hebben we bijbehorend onderhoudsadvies. Denk bijvoorbeeld aan oliën van de geoliede houten vloer. Onze vloerenadviseur geeft je alle handige tips en trucs om ervoor te zorgen dat jouw houten vloer een leven lang meegaat.

Hygiënisch en schoon, de eiken vloer

De geoliede vloer hoef je alleen maar te stofzuigen, hoe fijn is dat? Doordat je het vuil makkelijk van het oppervlak kan verwijderen is deze eikenhouten vloer ook nog eens een stuk hygiënischer dan bijvoorbeeld tapijt. Ben je nu helemaal overtuigd van een eiken vloer? Kom dan naar de winkel bij jou in de buurt en kies jouw favoriete kleur. Onze stylist laat je graag de stalen, laatste trends en stijlen zien en helpt jou om de perfecte eiken vloer voor jouw woonstijl te vinden. En dan is het tijd voor de laatste stap, het leggen van de vloer. Wat wil jij graag?

Moet je eiken vloeren laten leggen?

Het leggen van een houten vloer is een vak apart. Laat dit liever aan onze vakmensen over. Dankzij hun ervaring leggen ze iedere vloer snel en perfect. Zeker wanneer je graag een visgraatpatroon wilt of wanneer je kiest voor een eiken vloer met een bies.

Ook de voorbereiding zoals het egaliseren voeren wij graag voor je uit. Een volledig vlakke ondervloer geeft het mooiste resultaat. En wij zetten natuurlijk alle puntjes op de i, want die prachtige eiken vloer komt pas echt tot zijn recht als de plinten bevestigd zijn. Ben je benieuwd welke service wij jou kunnen bieden?

Bij Aanhuis.be vind je meer dan alleen de mooiste eiken vloeren van de beste merken. Wij zorgen ervoor dat jij jarenlang kunt genieten van de perfecte eikenhouten vloer in je woning, jaren '30 huis of woonboerderij. Meer weten over ons assortiment eiken vloeren? Kom naar de winkel bij jou in de buurt en laat je adviseren & inspireren.

Laat je inspireren!
Lees onze blogs

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Jazeker! Behalve dat clickvinyl heel sterk, krasbestendig en niet vlekgevoelig is, is het ook nog eens waterbestendig! Pvc vloeren lenen zich uitstekend voor vochtige ruimten als een keuken of badkamer. Clickvinyl/pvc vloeren van COREtec zijn zelfs 100% watervast! Vraag deskundig advies in onze winkel.

Is clickvinyl/pvc geschikt voor de badkamer en de keuken?

Behalve dat clickvinyl/pvc heel sterk, krasbestendig en niet vlekgevoelig is, is het ook erg waterbestendig. En daarmee uitermate geschikt voor vochtige ruimten als een keuken of een badkamer. Rondom een wasbak of vaatwasser waar ‘spatwater’ aanwezig is of waar weleens iets valt, is clickvinyl heel geschikt. We merken graag op dat clickvinyl zich het best in de badkamer onderhoud wanneer er een douchebak aanwezig is. Wij raden niet aan om clickvinyl/pvc in de douchehoek te leggen.Zeker, dat kan! Doe het niet te vaak, 2 keer per maand is voldoende. Zorg er wel voor dat je de vloer niet te vochtig maakt en dat hij goed kan drogen. Gebruik ook een klein beetje zeep (25 ml) op een grote emmer koud water ( 5 liter). Warm water verdampt sneller, zodat de zeepresten achter blijven en je vloer gaat plakken en strepen achter kan laten.

Onze vakmensen zijn zo opgeleid dat ze alle vloeren voor je kunnen leggen. Wil jij een mooie eiken vloer in je woning? Schakel dan zeker Aanhuis.be in. We helpen je graag verder!

Zeker! Onze vakmensen leggen de vloer die jij bij ons in de winkel hebt uitgekozen. Zo ook een laminaatvloer.

Clickvinyl heeft de eigenschap dun te zijn. Maar wat zegt dat over de kwaliteit? En hoe dik moet jouw clickvinyl/pvc-vloer dan eigenlijk zijn? Al onze merken pvc-vloeren hebben een slijtlaag. De slijtlaag zorgt voor de krasbestendigheid en ook voor een lange levensduur van de vloer. Voor beiden geldt dat het wel afhankelijk is van de mate van het gebruik en het onderhoud. Het komt er op neer dat hoe dikker de slijtlaag, hoe minder snel krassen in jouw vloer.

Alle clickvinyl/pvc-vloeren hebben dus een slijtlaag. Heel fijn! Mocht je clickvinyl/pvc in jouw huis overwegen dan heb je aan 0,25mm voldoende. Wil je clickvinyl voor zwaar en/of projectmatig gebruik dan kom je gauw op een dikte van; 0,55mm tot 0,70mm voor zwaar huishoudelijk gebruik tot zwaar projectmatig en industrieel gebruik zoals in een winkel of in een fabriek.HPL betekent High Pressure Laminate. Vaak noemen we deze vloer ook wel een laminaatvloer voorzien van een UV beschermende en gekleurde toplaag. Een HPL vloer is geschikt voor vochtige ruimtes, zoals badkamers en keukens.

Het materiaal waarvan clickvinyl/pvc vloeren en laminaat vloeren gemaakt worden is verschillend. Daar zie je aan de bovenkant niets van. Beide vloersoorten zien eruit als bijvoorbeeld een echt eikenhouten vloer. Het verschil zit wel in de eigenschappen van de vloer, bij de productie van laminaat worden verschillende lagen, waaronder hout, op elkaar geperst. Hierdoor is laminaat dikker dan vinyl.

Omdat hout een van de bestanddelen van laminaat is kan je deze vloersoort beter niet kiezen voor bijvoorbeeld een badkamer. Een clickvinyl/pvc-vloer is bestand tegen water en daarmee prima geschikt voor vochtige ruimtes.

Bij vinyl klikvloeren en laminaat vloeren die op een ondervloer gelegd worden hoor je wel wat woongeluiden.


Na het uitzoeken bestellen we je clickvinyl/pvc vloer en komen we deze desgewenst leggen, inclusief het egaliseren en de afwerking. Onze stoffeerders zorgen er voor dat het leggen van de ondervloer en het egaliseren perfect worden uitgevoerd. Hierdoor kan de vloer strak worden gelegd en kun jij optimaal genieten van een mooie vloer die op de juiste manier is gelegd. Zeker zijn van een goed resultaat? Dan kun je je clickvinyl/pvc vloer dus het beste laten leggen.

Bekijk alle veelgestelde vragen