Luxaflex® schoonmaken

Je hebt thuis prachtige Duette® Shades, rolgordijnen, plissés of jaloezieën van Luxaflex®. Net als bij je vloer en ramen is het ook belangrijk om je raamdecoratie schoon te houden. Stof en vuil komen vanzelf op je rolgordijnen of lamellen terecht. Een stoffige of onverzorgde woning is niet aangenaam, dus tijd om alles eens goed schoon te maken.

Schoonmaaktips voor jouw Luxaflex®

Schoonmaken is voor niemand een leuke klus. Daarom hebben wij tips om je Luxaflex® snel én goed proper te maken. Van Luxaflex® plissé gordijnen tot zwarte Luxaflex® jaloezieën of verduisterende Luxaflex® raamdecoratie.

Hoe verwijder je stof van je Luxaflex®?

Tegenwoordig heeft veel raamdecoratie van Luxaflex® DustBlock®, dit houdt stof, vuil en vlekken tegen. Hierdoor wordt het schoonmaken een stuk makkelijker.

Een stoflaag kun je makkelijk verwijderen met je stofzuiger. Het is hiervoor belangrijk, dat je de stofzuiger op de laagste stand zet voordat je begint. Gebruik een zachte, wat kleinere borstel om het stof van je Luxaflex® raamdecoratie af te zuigen.

Hoe verwijder je spetters en vlekken van je Luxaflex®?

Als je vervuiling op je raamdecoratie hebt zitten kun je deze met een vochtige, propere vod verwijderen. Gebruik hiervoor een propere vod of een spons die zacht is, geen spons met een ruw oppervlak. Een washandje is ook geschikt als je dat prettiger vindt.

Maak een sopje van lauwwarm water en voeg er een scheutje schoonmaakazijn, biotex of soda aan toe. Hiermee is licht vuil of vet gemakkelijk te verwijderen.

Hoe maak je houten Luxaflex® schoon?

Hout is een natuurlijk materiaal en vraagt om een andere aanpak. De tips op deze pagina gelden dan ook niet voor hout. Koop voor het schoonmaken van je houten lamellen een speciale jaloezieënreiniger of Swiffer Duster.

Houten jaloezieën kun je met twee washandjes schoonmaken om de lamel van twee kanten tegelijk te reinigen. Tegenwoordig zijn er ook speciale borstels die je kan gebruiken bij het afstoffen van houten jaloezieën.

Kun je Luxaflex® in bad schoonmaken?

Dit hangt ervan af of je de Luxaflex® raamdecoratie makkelijk los kan maken. Onderdelen als de rolbuis, de onderlat en de bovenbak kunnen beter niet nat worden. Wanneer deze onderdelen toch nat worden of niet goed drogen heb je kans dat ze gaan roesten.

Je kan je Luxaflex® raambekleding probleemloos in bad schoonmaken. Maak een sopje met lauwwarm water en voeg daarbij een niet synthetisch wasmiddel toe. Daarna laat je de raambekleding een halfuur weken. Spoel daarna alle resten van de schoonmaakmiddelen grondig af met water.

Maak alles goed droog. Gebruik hiervoor een droog washandje of een theedoek. Daarna rol je de raamdecoratie naar beneden en laat je ze goed luchtdrogen.

Laat je inspireren!
Lees alle blogs

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Luxaflex® raamdecoratie biedt uitstekende lichtregulering, privacybescherming en isolatie-eigenschappen. Daarnaast staat Luxaflex® bekend om haar hoogwaardige kwaliteit, duurzaamheid en stijlvolle ontwerpen, waardoor het een populaire keuze is voor het verbeteren van de esthetiek en functionaliteit van je ramen!

Plisségordijnen bieden je privacy en controle over de lichtinval. Daardoor kunnen mensen niet naar binnen gluren terwijl ze tegelijkertijd de mogelijkheid bieden om de hoeveelheid natuurlijk licht in de kamer aan te passen. Zo kun je genieten van een privéruimte zonder concessies te doen aan de gewenste hoeveelheid licht! Daarnaast zijn plisségordijnen ook nog eens energie-efficiënt doordat ze fungeren als extra isolatielaag.


Absoluut! Paneelgordijnen kunnen op maat worden gemaakt om naadloos aan te sluiten bij ramen van verschillende afmetingen. Of je nu grote ramen, smalle ramen of zelfs afwijkende raamformaten hebt, de panelen van paneelgordijnen kunnen worden aangepast.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Hoe Luxaflex® in de keuken schoonmaken?

De keuken is de plek waar de meeste vervuiling ontstaat. Of beter gezegd een andere vervuiling, namelijk vet. Het verwijderen van vetvlekken op houten jaloezieën of Luxaflex® plissés kost wat meer moeite dan afstoffen. Maar ook voor deze klus hebben we praktische tips!

Maak een sopje van warm water en wat schoonmaakazijn om vet te verwijderen van je Luxaflex® raamdecoratie. Tip voor Luxaflex® jaloezieën: gebruik twee washandjes, zo kan je de lamellen van twee kanten tegelijk reinigen. Hoe vaak zou je de Luxaflex® in je keuken schoonmaken? Wij raden aan om dat twee keer per jaar te doen. Zo voorkom je dat vetresten in je raamdecoratie trekken.

Je Luxaflex® professioneel laten reinigen?

Twijfel je of het lukt om je raamdecoratie van Luxaflex® schoon te maken? Of kom je er gewoon niet aan toe? Dan kan je er ook voor kiezen om je Luxaflex® professioneel te laten reinigen.

Heb je nog vragen over het schoonmaken van je Luxaflex® Duette® Shades, rolgordijnen, plissés of (houten) jaloezieën? Neem dan contact op met een winkel bij jou in de buurt, wij helpen je graag verder.